Un extract din floarea de bujor atenuează efectele secundare ale chimioterapiei

Un extract din floarea de bujor ar putea fi utilizat pe scară largă în tratamentul acordat pacienţilor suferind de cancer, deoarece atenuează efectele secundare neplăcute cauzate de chimioterapie - greţuri, vomă, diaree, crampe stomacale şi scăderea în greutate, informează dailymail.co.uk.

513 afișări
Imaginea articolului Un extract din floarea de bujor atenuează efectele secundare ale chimioterapiei

Un extract din floarea de bujor atenuează efectele secundare ale chimioterapiei (Imagine: Adrian Lupea/Mediafax Foto)

Administrat în combinaţie cu extractele obţinute din alte trei plante, acest preparat opreşte creşterea tumorilor, au afirmat cercetătorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii.

Chimioterapia are ca rezultat distrugerea celulelor care prezintă un ritm mare de diviziune şi de creştere, considerat un indicator al prezenţei cancerului în organism.

Însă această terapie ucide, totodată, celelalte celule din organism cu ritm mare de creştere, sănătoase, cauzând declanşarea unor efecte secundare neplăcute, care nu pot fi controlate.

Cercetătorii americani au folosit pentru obţinerea noului medicament principiile utilizate de multe secole în medicina tradiţională chineză.

Cunoscut sub denumirea PHY906, medicamentul conţine extracte din patru tipuri de plante: bujor, lemn dulce, curmal şi gura-lupului.

După ce a fost administrat unor şoareci trataţi de cancer intestinal, tumorile lor s-au micşorat mult mai repede, iar animalele nu au mai pierdut în greutate, au explicat autorii acestui studiu, publicat în revista Science Translational Medicine.

"Combinaţia dintre chimioterapie şi aceste ierburi reprezintă un «mariaj» fericit între abordarea occidentală şi cea orientală în privinţa tratamentului anticancer", a declarat Yung-Chi Cheng, unul dintre autorii studiului.

Noul medicament se află într-o fază iniţială de testare pe pacienţi umani, iar dacă rezultatele vor fi încurajatoare, medicii americani speră să îl poată folosi în curând pe scară largă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici