Un giulgiu datând din epoca în care a trăit Iisus, descoperit în Ierusalim

Un giulgiu datând din epoca în care a trăit Iisus a fost descoperit într-un cimitir din zona veche a oraşului Ierusalim, informează BBC News Online.

128 afișări
Imaginea articolului Un giulgiu datând din epoca în care a trăit Iisus, descoperit în Ierusalim

Un giulgiu datând din epoca în care a trăit Iisus, descoperit în Ierusalim (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

O echipă de cercetători a anunţat că, pentru prima oară în istoria contemporană, s-au descoperit bucăţi dintr-un giulgiu datând din epoca în care a trăit Iisus, într-un mormânt din Ierusalim.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Hebrew din Israel şi de la mai multe institute de cercetare din SUA şi Canada au mărturisit că acest giulgiu este foarte diferent de controversatul Giulgiu din Torino.

Anumite persoane consideră că Giulgiul din Torino reprezintă veştmântul în care a fost înmormântat Iisus Hristos, însă nu puţini sunt aceia care consideră că este vorba de un fals.

Noua bucată de pânză are o textură mai simplă decât Giulgiul din Torino, au declarat autorii acestei descoperiri.

Rămăşiţele pământeşti ale unui bărbat acoperit cu aceste fragmente de giulgiu au fost descoperite într-un mormânt datând din epoca în care a trăit Iisus, în partea veche a oraşului Ierusalim. Mormântul se află în cimitirul Aceldama (Akeldama), locul unde se crede că s-a sinucis Iuda.

Cercetătorii cred că scheletul a aparţinut unui bărbat, probabil un preot evreu de rang înalt sau membru al aristocraţiei locale, care a murit din cauza leprei, acesta fiind cel mai vechi caz de lepră din istorie.

Oamenii de ştiinţă au explicat faptul că pânza descoperită de ei are o textură compusă doar din două straturi, fiind diferită de ţesătura complexă din care este alcătuit Giulgiul din Torino. Ei consideră că aceste fragmente de giulgiu reprezentă pânza tipică folosită la înmormântările din epoca în care a trăit Iisus.

În virtutea acestei descoperiri, cercetătorii au concluzionat că Giulgiul din Torino nu provine din primul secol d.Hr.

Giulgiul din Torino a fost obiectul multor controverse. Anumite teste efectuate în urmă cu 20 de ani i-au făcut pe cercetători să afirme că giulgiul a fost fabricat în Evul Mediu, însă adepţii lui susţin că această pânză, pe care a rămas imprimat chipul unui bărbat, conţine imaginea autentică a chipului lui Hristos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici