Un om a murit din cauza unui virus care a fost recent descoperit

Un bărbat în vârstă din Alaska a devenit primul om care a murit după ce a s-a infectat cu Alaskapox. Este vorba despre o boală virală recent descoperită. Virusul este purtat de mamifere şi se transmite ocazional la om, au stabilit specialiştii.

1042 afișări
Imaginea articolului Un om a murit din cauza unui virus care a fost recent descoperit

Un om a murit din cauza unui virus care a fost recent descoperit

Alaskapox sau AKPV este un virus înrudit cu variola, potrivit Sky News. A fost descoperit în 2015 la o femeie care locuia lângă Fairbanks, în Alaska. Pacienta de atunci a avut o erupţie cutanată localizată şi ganglioni limfatici umflaţi. Ulterior, virusul a fost descoperit în special la mamifere mici, dar specialiştii avertizează că se poate transmite şi la animalele de companie.

Şapte persoane, toate din Alaska, au fost infectate cu Alaskapox în ultimii nouă ani. Ele au avut forme uşoare şi şi-au revenit rapid după ce au primit tratament. La sfârşitul lunii ianuarie, un bărbat din sudul statului a murit. Pacientul primea tratament pentru cancer, iar sistemul umanitar era afectat. Deoarece nu există nicio dovadă privind transmiterea de la om la om, medicii au presupus că bărbatul a fost infectat de pisica sa.

Oficialii nu au stabilit încă dacă virusul s-a răspândit în alte regiuni. Primele şapte cazuri au fost în aceeaşi localitate, dar bărbatul care a murit locuia la o distanţă de 370 de mile. Specialiştii recomandă evitarea contactelor între animalele de companie şi cele sălbatice, dar şi protejarea rănilor cu bandaje.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici