Vaccin ce conduce la imunizarea imediată a organismului

Cercetătorii americani au pus la punct o nouă metodă de vaccinare, care permite imunizarea imediată a organismului împotriva unei game variate de boli, potrivit unui studiu recent publicat în revista de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

162 afișări
Imaginea articolului Vaccin ce conduce la imunizarea imediată a organismului

Vaccin ce conduce la imunizarea imediată a organismului

Această nouă metodă de vaccinare ar putea fi folosită pentru a obţine o protecţie instantanee a organismului uman împotriva diverselor maladii provocate de virusuri, bacterii, toxine sau chiar împotriva celulelor canceroase, potrivit autorilor studiului.

Cercetătorii au injectat şoarecilor nişte substanţe chimice concepute pentru a declanşa o reacţie imunitară generalizată.

Ei au pus la punct, totodată, şi alte molecule care au capacitatea de a recunoaşte celule specifice.

Odată injectate, aceste molecule se combină cu anticorpii gazdei, pentru a forma alţi anticorpi, care au capacitatea de a ataca ţintele programate.

"Avantajul acestei metode este că oferă posibilitatea de a avea nişte anticorpi concepuţi şi pregătiţi să acţioneze chiar în momentul injectării vaccinului sau al administrării unei pastile-vaccin pe cale orală", a declarat Carlos Barbas, autorul studiului, cercetător la Scripps Research Institute, unul dintre cele mai mari centre private de cercetări biomedicale din lume.

Acest mecanism funcţionează indiferent de ţintă: o celulă canceroasă, virusul gripei sau bacilul antrax, pe care soldaţii sau populaţia civilă ar putea să-l contracteze în timpul unor atacuri bioteroriste, a precizat Carlos Barbas.

În timpul acestor teste, organismul şoarecilor trataţi cu vaccinul ce conţine molecule programate a lansat un atac imunitar imediat împotriva celulelor canceroase, fenomenul conducând la o reducere importantă a ritmului de creştere a tumorilor.

Aceasta a fost pentru prima oară când un astfel de vaccin, denumit "covalent", a fost testat cu succes pe animale. De obicei, anticorpii nu se combină cu substanţele chimice, au explicat autorii studiului. Cercetările au fost efectuate în ultimii ani asupra anticorpilor monoclonali programaţi chimic, care aparţin unei noi clase de substanţe medicale.

În prezent, concernul american Pfizer efectuează trei teste clinice pentru a verifica eficacitatea terapeutică a acestui nou tip de terapie, împotriva cancerului şi a diabetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici