VIAŢA SECRETĂ a Marii Bariere de Corali: Ce se întâmplă cu adevărat sub apele recifului - VIDEO

Marea Barieră de Corali, cel mai mare organism viu din lume, i-a intrigat dintotdeauna pe oamenii de ştiinţă, pe de o parte, şi pe turişti, pe de altă parte. Însă, puţini ştiu ce se întâmplă cu adevărat sub ape în reciful de corali.

8791 afișări
Imaginea articolului VIAŢA SECRETĂ a Marii Bariere de Corali: Ce se întâmplă cu adevărat sub apele recifului - VIDEO

Viaţa secretă a celui mai mare organism viu din lume

Un cercetător australian de la Universitatea din Queensland, Pim Bongaerts, nu s-a mulţumit cu imaginile surprinse în momentul în care se scufunda şi a venit cu ideea de a realiza un time-lapse care să surprindă viaţa secretă a coralilor, scrie BBC.

Folosind acest procedeu, care presupune efectuarea de multiple fotografii într-un anumit interval de timp, care apoi sunt comprimate într-o înregistrare video,  Pim Bongaerts a putut prezenta lumii întregi imagini care surprind viaţa coralilor aşa cum se desfăşoară ea.

"M-am gândit că procedeul acesta poate fi de ajutor în documentarea acestor procese din viaţa coralilor. Putem vedea astfel cum doi corali se luptă între ei pentru spaţiu, cum unul dintre ei îl digeră pur şi simplu pe celălalt, sau cum se deplasează unii corali sau celelalte organisme care trăiesc în Marea Barieră de Corali", a declarat Pim Bongaerts.

Pim Bongaerts spune că a folosit camere de luat vederi care au fost instalate pe fundul oceanului mai multe luni şi care surprindeau imagini la fiecare 15-20 de minute, astfel încât utilizând time-lapse-ul se poate observa cum decurge viaţa în adâncuri.

"Putem astfel să arătăm oamenilor cum se pot schimba coralii într-o perioadă relativ scurtă de timp", a mai spus cercetătorul.australian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici