Votează cea mai importantă descoperire a ultimelor secole

Muzeul Ştiinţei din Londra lansează, miercuri, un vot public pentru a desemna cea mai importnată decoperire ştiinţifică din ultimele secole, marcând astfel împlinirea a 100 de ani de la crearea instituţiei, care a fost deschisă publicului pe 29 iunie 1909, informează site-ul titlului The Independent.

13 afișări
Imaginea articolului Votează cea mai importantă descoperire a ultimelor secole

Votează cea mai importantă descoperire a ultimelor secole (Imagine: www.sciencemuseum.org.uk)

Curatorii muzeului au selectat 10 obiecte pe care le consideră a fi cele mai importante din istoria ştiinţei, tehnologiei, industriei şi medicinei, lăsând la latitudinea publicului desemnarea câştigătorului.

Cei interesaţi pot vota pe toată perioada verii obiectul care consideră că a avut sau va avea cel mai mare impact asupra trecutului, prezentului şi viitorului lumii,.

Cele 10 obiecte reprezentantive pentru evoluţia ştiintei vor fi prezentate în cadrul expoziţiei "Centenary Journey", care va fi deschisă luna aceasta. Obiectul câştigător, cel mai semnificativ din istoria ştiinţei din ultimele câteva secole va fi anunţat în luna octombrie.

Potrivit lui Tim Boon, curator şef al muzeului, ideea progresului ştiinţific este controversată. "Unele dintre obiectele selectate ar putea stârni opinii diferite. Ar fi fost mai bine ca unele dintre aceste obiecte de impact, care au avut consecinţe negative, să nu fi fost inventate? Suntem nerăbdători să participăm la o dezbatere publică de amploare", a spus Boon.

Printre cele zece invenţii selectate de curatorii Muzeului Ştiinţei se numără penicilina, razele X şi motorul de rachetă V2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici