Ziua Reciclării: Inspiraţie pentru protejarea mediului şi gestionarea responsabilă a deşeurilor

Ziua Reciclării este sărbătorită în fiecare an pe 18 martie şi îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei reciclării şi gestionării responsabile a deşeurilor. Este o zi în care lumea se uneşte pentru a pune planeta pe primul loc.

481 afișări
Imaginea articolului Ziua Reciclării: Inspiraţie pentru protejarea mediului şi gestionarea responsabilă a deşeurilor

Sursa Foto -Global Recycling Day, Facebook

Scopul acestei sărbători este de a educa şi de a inspira oamenii să ia măsuri pentru a reduce, recicla şi gestiona responsabil deşeurile, astfel încât civilizaţia umană să protejeze mediul înconjurător şi să prevină poluarea.

Ziua Reciclării este o ocazie pentru oameni de a reflecta asupra cantităţii de deşeuri pe care le produc şi pentru a lua măsuri în reducerea cantităţii lor prin reciclare şi reutilizare. 

În multe ţări, există programe guvernamentale de reciclare care încurajează populaţia să recicleze prin colectarea separată a deşeurilor reciclabile, precum hârtia, sticla şi plasticul.

De asemenea, există organizaţii non-guvernamentale şi companii care promovează reciclarea şi reutilizarea deşeurilor prin programe de colectare şi reciclare, dar şi prin educaţie şi conştientizare a publicului.

Reciclarea are un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând poluarea şi consumul de resurse naturale.

Misiunea Zilei Globale a Reciclării, aşa cum este stabilită de Fundaţia Globală pentru Reciclare, are două obiective:

  • "Să le transmitem liderilor mondiali că reciclarea este prea importantă ca să nu fie o problemă globală şi că este nevoie urgentă de o abordare comună şi unită în privinţa reciclării".
  • "Să cerem oamenilor din întreaga lume să gândească în termeni de resurse, nu deşeuri, atunci când vine vorba de bunurile din jurul nostru - până când acest lucru se va întâmpla, nu vom oferi produselor reciclate valoarea şi reutilizarea pe care o merită".

Ziua Globală a Reciclării a fost creată în 2018 pentru a ajuta la recunoaşterea şi sărbătorirea importanţei pe care reciclarea o are în conservarea resurselor primareşi asigurarea viitorului planetei. Este o zi în care lumea se uneşte pentru a pune planeta pe primul loc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici