Activiştii îşi asumă meritul pentru anularea concertului lui Taylor Swift, de la Cupa Melbourne

Activiştii pentru drepturile animalelor îşi asumă meritul pentru anularea concertului lui Taylor Swift, planificat pe data de 5 noiembrie la faimoasa cursă de cai anuală din Australia, Cupa Melbourne, arată Smart Radio, păstrând un loc pentru piesele interpretei în playlist-ul zilei.

1081 afișări
Imaginea articolului Activiştii îşi asumă meritul pentru anularea concertului lui Taylor Swift, de la Cupa Melbourne

Activiştii îşi asumă meritul pentru anularea concertului lui Taylor Swift, de la Cupa Melbourne

Motivul oficial al organizatorilor a fost faptul că artista a operat nişte modificări în programul său de concerte în Asia, dar activiştii pentru drepturile animalelor spun că, de fapt, Swift s-a retras după ce au criticat-o.

Cântăreaţa americană a fost acuzată că este mai interesată de bani şi că nu manifestă compasiunie, pentru că a fost de acord să interpreteze două piese de pe albumul "Lover" la un eveniment ce promovează cursele de cai.

"Sunt nerăbdătoare să vin la Cupa Melbourne. Am auzit foarte multe despre cursa de cai", a declarat Swift anterior, pentru publicaţia Herald Sun.

În acest context, Coaliţia pentru Protecţia Cailor de Curse a lansat o campanie online în care cântăreţei i s-a cerut să nu participe la eveniment.

"Dacă pe Taylor Swift o preocupă atât de mult precum declară soarta animalelor, îşi va anula reprezentaţia şi va transmite că abuzarea animalelor este inacceptabilă. Swift a pus banii înaintea compasiunii prin faptul că a fost de acord să cânte la Cupa Melbourne din acest an. Caii sunt ucişi pentru profit şi pentru distracţie", au declarat membrii coaliţiei.

În opoziţie, şeful executiv al evenimentului, Neil Wilson, şi-a exprimat entuziasmul cu privire la participarea cântăreţei la renumita cursă de cai.

"Să te gândeşti că vii la Flemington şi vezi nu doar cursa care taie răsuflarea întregii naţiuni, ci şi o vedetă de talie internaţională cu suma dată pe un bilet cu acces general este fenomenal", a afirmat acesta.

Reprezentanta Coaliţiei pentru Protecţia Cailor de Curse, Kristin Leigh, a declarat, ulterior: "Presiunea exercitată asupra lui Taylor Swift a făcut-o să îşi anuleze concertul. Fanii nu voiau să o vadă sprijinind abuzarea animalelor. Se pare că aceasta a răspuns apelurilor noastre. Taylor este cu mult mai conştientă de cruzimea din cadrul curselor de cai acum".

"Niciuna dintre aceste practici crude nu este consistentă cu felul în care o cunoaştem noi pe Taylor. Sunt foarte fericită pentru întorsătura de situaţie" a declarat Emily Rice, de la Oameni pentru Tratamentul Etic al Animalelor (Peta).

Cupa Melbourne ar fi fost primul eveniment din Australia la care Taylor Swift susţine un recital.

Din 2013 până în prezent, şase cai au murit la cursa de la Melbourne. Anul trecut, un cal a fost eutanasiat chiar pe pistă după ce a suferit o fractură extrem de gravă.

Taylor Swift, în vârstă de 29 de ani, este unul dintre cel mai bine vânduţi artişti din lume, cu peste 40 de milioane de albume şi 130 de milioane de single-uri. Aceasta a primit, de-a lungul carierei, zece premii Grammy, 23 de Billboard Music Awards şi un premiu Emmy.

Piesele lui Taylor Swift se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici