BBC: Iranul are mai multe decese de COVID-19 decât au raportat autorităţile / Ministrul Sănătăţii ar fi fost presat să ascundă adevărul

  • Numărul de decese din Iran ar fi mai mare decât raportează autorităţile.
  • Surse BBC au afirmat că ministrul Sănătăţii din Iran a fost presat să ascundă adevărul.
  • 42.000 de decese, în realitate, versus 14.405 raportate oficial.
991 afișări
Imaginea articolului BBC: Iranul are mai multe decese de COVID-19 decât au raportat autorităţile / Ministrul Sănătăţii ar fi fost presat să ascundă adevărul

BBC: Iranul are mai multe decese de COVID-19 decât au raportat autorităţile / Ministrul Sănătăţii ar fi fost presat să ascundă adevărul

O scurgere de informaţii arată că Iranul a raportat mai puţine decese cauzate de coronavirus decât în realitate, relatează BBC.
 
Se pare că numărul total de morţi ar fi de trei ori mai mare decât numerele pe care le raportează autorităţile.
 
Până la 20 iulie, Iranul ar fi avut aproape 42.000 de morţi din cauza coronavirusului. Totuşi, raportările ministrului Sănătăţii menţionează doar 14.405 decese.
 
Primul deces COVID-19 din Iran a fost anunţat pe data de 22 ianuarie, conform unor documente medicale, după aproximativ o lună de la raportarea primului caz de îmbolnăvire.
 
Pe baza materialelor pe care BBC le-a primit din surse anonime, jurnaliştii au derulat o cercetare care arată că deşi trendul îmbolnăvirilor şi al deceselor din Iran coincide cu realitatea, numerele diferă.
 
Numărul deceselor raportate în luna martie de oficiali ar fi fost de cinci ori mai mic decât în realitate.
 
Se pare că ministrul Sănătăţii din Iran a fost presat de serviciile de securitate şi informaţii să afirme că virusul nu a luat amploare în Iran. 
 
Surse BBC spun că iniţial nu au existat teste pentru coronavirus, iar în momentul în care au fost achiziţionate, nu au fost utilizate atât cât a fost nevoie: au fost testaţi mai puţini iranieni decât ar fi trebuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici