Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar după percheziţiile de la Opera din Iaşi

  • Managerul Operei din Iaşi, Beatrice Rancea, a fost pusă sub control judiciar, după percheziţiile care au avut loc la instituţia de cultură.
  • Rancea este acuzată că ar fi delapidat subvenţiile acordate de Ministerul Culturii, prejudiciul fiind de circa 5 milioane de lei.
1122 afișări
Imaginea articolului Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar după percheziţiile de la Opera din Iaşi

În urma percheziţiilor de la Opera din Iaşi, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 11 persoane.

Între cele 11 persoane este şi managerul instituţiei, Beatrice Rancea.

Reprezentanţii DIICOT susţin, prin intermediul unui comunicat de presă că în urmă cu şapte ani acesta ar fi format un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals.

Cei de la DIICOT mai spun că gruparea formată de managerul ieşean cuprindea persoane din Iaşi şi Bucureşti. Anchetatorii susţin că grupul infracţional a început să acţioneze în anul 2014 şi că membrii au obţinut sume mari de bani provenind din subvenţii şi alocări de la bugetul Ministerului Culturii.

Acţiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvenţiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naţionale Bucureşti şi a Operei Naţionale Române Iaşi.

Investigaţia penală a scos în evidenţă faptul că activitatea infracţională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achiziţiilor, iar pe de altă parte a vizat cheltuielile cu colaboratorii şi chiriile.

Valoarea prejudiciului este de 5 milioane de lei, precizează DIICOT.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici