Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii, după ce fostul ministru, Victor Costache, a demisionat.

12713 afișări
Imaginea articolului Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii

Cine este Nelu Tătaru, noul ministrul al Sănătăţii

Cine este Nelu Tătaru

 
Nelu Tătaru s-a născut în Vaslui, pe 30 septembrie 1972. Acesta a absolvit Facultatea de Mediciniă Generală din Iaşi în anul 1998, a absolvit mai multe cursuri de Management al Instituţiilor Publice în 2004 şi Chirurgie generală în anul 2006, ambele fiind efectuate la Facultatea de Medicină de la Iaşi. Nelu Tătaru (47 de ani) şi-a continuat studiile şi a absolvit Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar şi o specializare în endoscopie digestivă la Iaşi, relatează senat.ro
 
Conform CV-ului postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, Nelu Tătaru este de profesie medic chirurg. Acesta a lucrat la Spitalul Municipal Huşi, între anii 2006-2012. De asemenea, în perioada 2007-2010 Nelu Tătaru a fost director general şi manager la Spitalul Municipal Huşi.
 
Pe plan politic, cariera sa a luat naştere odată cu înscrierea în Partidul Naţional Liberal. Pentru început, Nelu Tătaru a fost consilier local al oraşului Huşi, iar din anul 2017 este şeful organizaţiei PNL Vasului.
 
De asemenea, Nelu Tătaru a făcut parte din Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, dar şi din Comisia pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova. Ca senator, Nelu Tătaru a avut 68 de iniţiative legislative,75 de declaraţii politice în cadrul Parlamentului României, 91 luări de cuvânt şi nouă moţiuni.

„Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia în acest moment în domeniul sanitar şi trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii cu noul coronavirus. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile." , a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si - Klaus Iohannis l-a numit pe Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici