Cipul implantat în creierul uman a primit undă verde în SUA. Cel mai recent experiment al lui Elon Musk poate revoluţiona medicina

Autorizaţia a venit de la FDA, fiind vorba despre o conectare la computere, iar start-up anunţă că este primul pas către o tehnologie care va ajuta mulţi oameni.

16989 afișări
Imaginea articolului Cipul implantat în creierul uman a primit undă verde în SUA. Cel mai recent experiment al lui Elon Musk poate revoluţiona medicina

Cipul implantat în creierul uman a primit undă verde în SUA. Cel mai recent experiment al lui Elon Musk

Start-up-ul lui Elon Musk, Neuralink, a anunţat că a obţinut autorizaţia de la FDA, autoritatea de reglementare a sănătăţii publice din SUA, pentru a începe teste ca să implanteze cipuri într-un creier uman.

„Acesta este un prim pas important care va permite într-o zi tehnologiei noastre să ajute mulţi oameni”, a scris compania californiană pe contul său de Twitter, adăugând că „recrutarea pentru studiile clinice nu este încă deschisă”.

Deocamdată, prototipurile de mărimea unei monede au fost implantate în craniile animalelor. Mai multe maimuţe sunt acum capabile să „joace” jocuri video sau să „introducă” cuvinte pe un ecran, pur şi simplu urmărind mişcarea cursorului de pe ecran cu ochii.

Scopul este de a dezvolta un sistem care poate ajuta persoanele care sunt paralizate sau care suferă de boli neurologice să comunice direct cu un dispozitiv extern prin gândire. 

Start-up-ul finanţat de Tesla intenţionează, de asemenea, să facă aceste implanturi suficient de sigure şi de fiabile pentru a fi utilizate ca intervenţii chirurgicale elective.

Oamenii ar putea plăti apoi pentru a-şi „echipa” creierul cu putere de calcul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici