Exerciţiul militar Saber Guardian 17. Preşedintele Klaus Iohannis va merge la Poligonul Cincu/ Şeful statului, în vizită în zona Harghita-Covasna

Preşedintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă la exerciţiul militar Saber Guardian 17, care se va desfăşura la Poligonul Cincu, din judeţul Braşov, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

1569 afișări
Imaginea articolului Exerciţiul militar Saber Guardian 17. Preşedintele Klaus Iohannis va merge la Poligonul Cincu/ Şeful statului, în vizită în zona Harghita-Covasna

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la exerciţiul militar Saber Guardian 17

”Sâmbătă, preşedintele va participa la Poligonul Cincu din judeţul Braşov la exerciţiul multinaţional militar Saber Guardian 17. Saber Guardian 17 este un complex de exerciţii militare multinaţionale anuale, derulat în România, Ungaria şi Bulgaria. Este condus de către Comandamentul Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, alături de Statul Major al Armatei Române. E bine de ştiut că acest exerciţiu militar este bazat pe scenariul fictiv de apărare colectivă”, a declarat Dobrovolschi.

Scopul exerciţiului din acest an este consolidarea măsurilor de apărare pe flancul estic aliat, promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre, întărirea parteneriatului între forţele armate ale Statelor Unite şi forţele armate ale României, împreună cu 21 de naţiuni aliate. La acţiune participă peste 25 de mii de militari şi peste 2000 de mijloace tehnice.

Şeful statului va vizita, anterior, baza militară de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, unde se va întâlni cu preşedintele Comitetului Militar al NATO generalul Petr Pavel, dar şi cu piloţii români şi britanici.

”Preşedintele României va vizita Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, ocazie cu care va avea o întrevedere cu preşedintele comitetului militar NATO generalul Petr Pavel. Tot cu această ocazie, preşedintele României se va întâlni cu piloţii români şi britanici aflaţi în acea zonă, tocmai pentru a se asigura de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aeriană întărită”, a mai spus Dobrovolschi.

În perioada mai-august, pe teritoriul României se află patru avioane Eurofighter Typhoon. De asemenea, 150 de piloţi şi personal tehnic se asigură de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aeriană în zona de sud a flancului estic al NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis merge în vizită în judeţele Harghita şi Covasna

Preşedintele Klaus Iohannis va merge în 18 iulie în judeţele Harghita şi Covasna, a anunţat marţi purtătorul său de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la o dezbatere cu autorităţile locale, care va avea loc la Consiliul Judeţean Harghita şi care are ca scop cunoaşterea problemelor locale, identificarea realităţilor zonei, dar şi a elementelor care ţin de viitoarea dezvoltare regională.

”Va fi o dezbatere la care vor participa peste 300 de aleşi locali, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor judeţene. Această dezbatere poartă numele ”Coerenţă şi transparenţă - Exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna”. Se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administraţia locală din judeţele Harghita şi Covasna, dar şi identificarea domeniilor cu potenţial de dezvoltare în această zonă, dar şi a modului în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ în această zonă”, a declarat Dobrovolschi.

Printre temele care vor fi abordate se numără infrastructura, activităţile economice la nivel local şi turismul. Dezbaterea este organizată de Consiliul Judeţean Harghita, în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna.

Apoi, şeful statului va vizita complexul monahal Şumuleu Ciuc.

”Vizita la acest centru spiritual are un rol foarte clar. Preşedintele îşi doreşte să sublinieze încă o dată importanţa pe care o acordă încurajării tradiţiilor, respectării şi promovării drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţie când vorbim despre libertate religioasă, dar şi dezvoltarea parteneriatului între autorităţile locale şi culte, în domenii precum cel cultural, social şi educaţional”, a mai spus Dobrovolschi.

În cadrul vizitei, preşedintele va merge şi la fabrica de ape minerale Perla Harghitei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici