Firea vrea să îi testeze pentru coronavirus pe angajaţii companiilor subordonate Primăriei

  • Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că intenţionează să cumpere 3.000 de teste
  • Acestea sunt destinate angajaţilor din transportul în comun, termoficare, iluminat public şi din servicii sociale
  • Totodată, vor fi comandate 6.000 de teste pentru personalul medical
317 afișări
Imaginea articolului Firea vrea să îi testeze pentru coronavirus pe angajaţii companiilor subordonate Primăriei

Firea vrea să îi testeze pentru coronavirus pe angajaţii companiilor subordonate Primăriei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că intenţionează să cumpere 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul în comun, termoficare, iluminat public şi din servicii sociale. Acestea se vor adăuga celor 6.000 de teste comandate pentru personalul medical.
 
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că proiectul care vizează achizţionarea de noi teste pentru coronavirus este unul dintre proiectele care vor fi dezbătute vineri în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care se desfăşoară pentru prima dată îm sistem online.
 
„Un proiect important prevede testarea angajatţlor care nu au cum să stea acasă. Pe lângă cadrele medicale, pentru care am lansat deja o comandă de teste PCR, în număr de 6.000, vom achiziţiona 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public în comun, termoficare, iluminat public şi servicii sociale”, a declarat Gabriela Firea.
 
Potrivit acesteia, aceşti angajaţi trebuie să facă aceste teste, întrucât în cazul în care ar fi infectaţi ar deveni vectori de transmitere a coronavirusului.
 
Un alt proiect supus dezbaterii vineri vizează copiii care riscă să rămână singuri acasă în această perioadă.
 
„Se referă la copiii care ar putea să rămână singuri acasă deoarece părinţii lor ori sunt medici în prima line în spitalele de boli infecţioase, ori ambii părinţi s-au contaminat şi trebuie să fie spitalizaţi minimum două săptămâni ori sunt, de asemenea, copiii unor angajaţi din servicii sociale care trebuie să rămână în izolare în această perioadă, în special cei care lucrează în cămineşle de seniori. Pentru aceşti copii care aşa cum spuneam este posibil să rămână singuri acasă şi pentru a nu ajunge la case de copii, ne-am gândit şi vă propun spre dezbatere acest proiect: să identificăm locaţii potrivite, prietenoase pentru aceştia, unde să li se asigure atât educaţie, realaxare, asistenţă medicală şi socială, hrană zilnică fireşte”, a mai spus Firea.

 
Un alt proiect vizează asigurarea de măşti şi halate de protecţie pentru medicii de familie din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici