Jocurile pe calculator sunt bune, dar cu moderaţie

  • Interzicerea accesului copiilor la calculator nu e o idee bună
  • Jocurile le dezvoltă anumite abilităţi utile în viitor
  • Excesul, însă, duce la probleme fizice şi psihice
385 afișări

Să le limitezi copiilor tăi accesul la calculator, tabletă sau telefon e o idee bună. Să le interzici, nu chiar. Pentru că jocurile le dezvoltă anumite abilităţi care le vor fi de folos mai târziu. După cum nici accesul fără restricţii nu e o idee prea bună. Statul la calculator cu orele, fără mişcare, cu obieciuri alimentare haotice pot duce la probleme de sănătate nu numai fizice, dar şi psihice. Psihologul Keren Rosner îţi explică ce se întâmplă.
Keren Rosner, psiholog: Având în vedere că în ultima perioadă lumea virtuală este foarte importantă, această parte a jocului pe calculator are un beneficiu în ceea ce priveşte practicarea lui, însă nu în mod excesiv. Când spun în mod excesiv, înseamnă ore. La un moment dat, un copil care petrece foarte mut timp cu aceste jocuri, confundă lumea reală cu lumea virtuală şi ajunge să nu se poată adapta în mod echilibrat la lumea reală pentru că păstrează acele repere din virtual. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici