Kelemen Hunor, despre consultările de la Cotroceni: UDMR susţine o nouă Constituţie şi eliminarea OUG

UDMR va susţine la consultările de marţi de la Cotroceni necesitatea unei noi Constituţii, în care să se prevadă eliminarea ordonanţelor de urgenţă, astfel încât să fie restabilită credibilitatea Parlamentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2140 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, despre consultările de la Cotroceni: UDMR susţine o nouă Constituţie şi eliminarea OUG

Kelemen Hunor, despre consultările de la Cotroceni: UDMR susţine o nouă Constituţie şi eliminarea OUG

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că trebuie restabilită credibilitatea Parlamentului, prin eliminarea ordonanţelor de urgenţă.

„UDMR va susţine la consultările de marţi de la Controceni ceea ce am susţinut şi la ultimele consultări legate de referendum, şi credem că dacă se face revizuirea Constituţiei, atunci la capitolul de ordonanţe de urgenţă trebuie eliminată instituţia OUG nu doar pentru justiţie, ci pentru orice domeniu. Să rămână doar pentru război şi calamităţi, în rest nu trebuie nicio OUG, dacă vrem să restabilim şi credibilitatea Parlamentului şi rolul Parlamentului, pentru că acolo se face legiferarea, nu în Guvern. Dacă mergem mai departe cu aceste două întrebări de la referendum, sigur se pune problema de ce nu se face o nouă Constituţie. Din punctul nostru de vedere, România ar avea nevoie de o nouă Constituţie, asta este ceea ce am susţinut şi susţinem în continuare, suntem oameni serioşi, credem în această idee de o nouă Constituţie”, a spus Kelemen.

Delegaţia UDMR la consultările de la Cotroceni va avea în componenţă cinci membri, lideri de grupuri şi parlamentari, şi va fi condusă de Kelemen Hunor.

Preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele, marţi şi miercuri, la consultări, la Cotroceni. Scopul întâlnirilor este de a transpune în legislaţie ceea ce au votat românii la referendumul pe justiţie din 26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici