Liderul consilierilor generali ai PNL o somează pe Gabriela Firea să spună când va plăti subvenţia pentru agentul termic

  • Stelian Bujduveanu o somează pe Gabriela Firea să spună când va plăti subvenţia pentru căldură
  • Liberalul spune că 1,1 miliarde lei din bugetul Primăriei Generale merg către companiile municipale
  • El aminteşte că, în 2019, din 70 milioane de lei, doar 13 milioane lei au fost folosite pentru reţeaua de termoficare
1316 afișări
Imaginea articolului Liderul consilierilor generali ai PNL o somează pe Gabriela Firea să spună când va plăti subvenţia pentru agentul termic

Liderul consilierilor generali ai PNL o somează pe Gabriela Firea să spună când va plăti subvenţia pentru agentul termic

„Mâine (vineri - n.r.), în Consiliul General, se aprobă bugetul pe 2020 al Bucureştiului. Da, la o lună şi jumătate de la începerea anului şi doar se aprobă, nu se şi dezbate, pentru că aşa funcţionează şedinţele prezidate de Primarul General: dumneaei dispune, majoritatea PSD votează, nu comentează. Cu adevărat dramatic este modul în care este constituit acest buget: în timp ce bucureştenii trăiesc fără căldură şi apă caldă, Gabriela Firea continuă să toace banii publici pe lefurile clientelei PSD şi pe propagandă electorală”, a declarat Stelian Bujduveanu, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că din bugetul Primăriei General a fost alocat peste un miliard de lei către companiile municipale.

„Primarul General a alocat 1,1 miliarde de lei direct în conturile companiilor muncipale, ilegale, înţesate cu pilele şi cunoştinţele doamnei Firea, angajate pe filiera Voluntari. Teoretic, 10% din bugetul Capitalei merge înspre companiile camarilei Firea-Pandele dar, la modul real, având în vedere că pe 2020 Primarul General a propus un buget “umflat”, cu venituri supraestimate, companiile ilegale vor primi chiar 20% din banii bucureştenilor!”, a completat liberalul.

El a mai spus că anul trecut, de exemplu, din 70 milioane de lei, prevăzuţi pentru investiţii în reţeaua de termoficare, au fost cheltuite până la finalul lui 2019 doar 13 milioane lei.

„Orice primar responsabil şi-ar fi stabilit ca prioritate modernizarea reţelei RADET (Termoenergetica) în condiţiile în care bucureştenii stau în frig şi se roagă să vină mai repede primăvara. Faptul că primarul general sfidează populaţia Capitalei nu e o noutate. În 2019, din 70 de milioane de lei - câte au fost prevăzute pentru investiţii la reţeaua de termoficare - au fost cheltuite până la finalul anului doar 13 milioane de lei. În 2018, situaţia a fost şi mai gravă, cu doar 2,6 milioane lei investiţi efectiv în reţeaua RADET. În plus, anul trecut, primarul general s-a împrumutat cu 460 de milioane de lei pe 20 de ani, pentru a plăti subvenţia termică. Modelul pe care îl oferă Gabriela Firea poate fi rezumat astfel: circ şi frig pe banii noştri”, a explicat Stelian Bujduveanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici