Maraton adaptat la pandemia de Covid-19. O cursă celebră se mută exclusiv în online. Cum se aşează la start participanţii

  • Pentru a putea fi organizat în timpul pandemiei, maratonul „Race for the Cure România” se mută în online în 2020
  • Trei zile de maraton vor avea loc pe banda de alergare, lângă bloc sau oriunde se poate alerga individual
  • Participarea este liberă pentru oricine vrea să alerge şi să susţină o cauză nobilă. Banii strânşi vor fi donaţi
328 afișări
Imaginea articolului Maraton adaptat la pandemia de Covid-19. O cursă celebră se mută exclusiv în online. Cum se aşează la start participanţii

Maraton adaptat la pandemia de Covid-19. O cursă celebră din Bucureşti se mută exclusiv în online. Cum se aşează la start participanţii

„Race for the Cure România”, o cursă tradiţională, se va ţine în 2020 în premieră mondială, în format digital, timp de 3 zile - 25, 26 si 27 septembrie - în paralel cu maratoanele din 31 de state europene partenere.

Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe bandă de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colţ din România sau oriunde în lume.

A şasea ediţie a Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea şi combaterea cancerului la femei unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel naţional, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.

Înscrierea se face pe platforma raceforthecure.eu, iar hashtag-urile evenimentului în online sunt #RFTC2020 şi #Renasterea2020.

Sunt anunţate 40 de echipe de celebrităţi din România care vor participa la cursă, acestea fiind alcătuite din Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu.

Membrii echipelor sau participanţii singulari pot fi toţi cei care se înscriu cu o donaţie minimă care se va transformă în ecografii, mamografii şi acţiuni de susţinere a pacienteloroncologice din România.

„Statisticile sunt alarmante, plasând România pe un nemeritat loc fruntaş în ceea ce priveşte rată mortalităţii în Europa, deoarece prevenţia şi diagnosticarea precoce încă nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt copleşitoare. Haideţi să colorăm Facebook-ul, Instagram-ul, Tik-Tok-ul în roz în zilele Digital Race for the Cure, să donăm şi să ii îndemnăm pe toţi să o facă. Fiecare înscriere e trasformata de Fundaţia Renaşterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viaţă!”, a fost apelul Mihaelei Geoană, Preşedinte şi co-fondator al Fundaţiei Renaşterea, organizatorul evenimentului.

Procedura de înscriere şi participare, împreună cu toate detaliile şi informaţiile legate de Race for the Cure 2020 şi de acţiunile Fundaţiei Renaşterea se pot găşi pe site-ul oficial al evenimentului internaţional: https://www.raceforthecure.eu/ro/ şi pe https://fundatiarenasterea.ro/

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici