Ministerul Finanţelor organizează sesiuni de pregătire pentru obţinerea de ajutoare de stat - Mediafax

Ministerul Finanţelor organizează sesiuni de pregătire pentru obţinerea de ajutoare de stat

Ministrul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat, miercuri, organizarea mai multor sesiuni de pregătire pentru operatorii economici interesaţi în obţinerea de finanţări prin HG nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor.

505 afişări

Imaginea articolului Ministerul Finanţelor organizează sesiuni de pregătire pentru obţinerea de ajutoare de stat

Ministerul Finanţelor organizează sesiuni de pregătire pentru obţinerea de ajutoare de stat

Potrivit ministerului, fiecare operator economic va putea trimite la instruire maximum doi reprezentanţi, iar sesiunile vor fi organizate potrivit următorului program:
- Săptămâna 1: 13-14 august
- Săptămâna 2: 20-23 august

- Săptămâna 3: 27-30 august

 

În cadrul sesiunilor de pregătire se va face o prezentare generală a prevederilor H.G. nr. 807/2014, a Ghidului solicitantului – Revizia 2 şi a Ghidului de plată – Revizia 2. În plus, vor fi discutate câteva speţe generale, cu titlul de exemplu. În schimb, nu se vor analiza proiecte de investiţii şi nu se va stabili eligibilitatea acestora.

Operatorii economici interesaţi trebuie să completeze formularul de înscriere şi să îl trimită la adresa de e-mail scoaladefinante@mfinante.gov.ro.

Programarea participanţilor va fi realizată în ordinea solicitării, urmând ca Şcoala de Finanţe Publice şi Vamă (SFPV) să comunice data şi ora la care se va organiza instruirea.

Sesiunile de instruire vor fi susţinute de Direcţia Generală Ajutor de Stat, prin Şcoala de Finanţe Publice şi Vamă (SFPV).

HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat are ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Printre modificările recent aduse Hotărârii de Guvern se numără diminuarea nivelului minim al investiţiei de la 10 mililioane de euro la 3 mililioane de euro, simplificarea planului de investiţii aferent proiectului sau renunţarea la selecţia proiectelor pe bază de punctaj.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MINISTERUL FINANŢELOR ,
ŞCOALA DE FINANŢE ,
HG 807/2014

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.