Ministrul austriac al Sănătăţii îşi dă demisia pe fondul oboselii, „epuizat” din cauza provocărilor din timpul pandemiei de Covid-19

  • Ministrul Sănătăţii din Austria şi-a anunţat demisia din cauza oboselii acumulate în lupta cu pandemia de Covid-19.
  • Rudolf Anschober spune că este suprasolicitat şi i-a fost afectată sănătatea.
680 afișări
Imaginea articolului Ministrul austriac al Sănătăţii îşi dă demisia pe fondul oboselii, „epuizat” din cauza provocărilor din timpul pandemiei de Covid-19

Ministrul Sănătăţii din Austria îşi dă demisia din cauza oboselii, epuizat din cauza pandemiei de Covid-19

Ministrul austriac al Sănătăţii, Rudolf Anschober, în vârstă de 60 de ani, a declarat că are probleme cu tensiunea arterială şi este epuizat din cauza provocărilor de gestionare a pandemiei de Covid-19.

Anunţul că vrea să demisioneze a fost făcut marţi.

„În cea mai gravă criză a sănătăţii din ultimele decenii, ţara are nevoie de un ministru al Sănătăţii care să fie 100% apt. În prezent eu nu sunt”, a spus Rudolf Anschober, într-o declaraţie în care a vorbit despre problemele de tensiune arterială, adăugând că nu vrea „să se rupă” de domeniul pe care l-a condus.

„Am preluat o slujbă foarte frumoasă şi provocatoare acum 15 luni. Se pare că nu au trecut 15 luni, ci 15 ani ”, a spus el într-o declaraţie de presă.

Anschober, fost jurnalist şi profesor gimnazial, în vârstă de 60 de ani, este descris de Reuters ca fiind unul dintre cei mai populari politicieni din Austria, cunoscut pentru explicaţiile sale lungi şi răbdătoare despre situaţia pandemiei în Austria, de multe ori în timp ce susţinea conferinţe de presă însoţite de diagrame şi grafice.

Rudolf Anschober a preluat funcţia în ianuarie 2020, înainte ca pandemia să lovească Austria şi întreaga lume. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici