Muzeul Louvre şi opera Scala din Milano cad victimă coronavirusului

Muzeul Louvre şi opera Scala din Milano au fost închise din cauza coronavirusului, alături de o populară biserică din Roma, pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri şi decese din Franţa şi Italia.

2025 afișări
Imaginea articolului Muzeul Louvre şi opera Scala din Milano cad victimă coronavirusului

Muzeul Louvre şi opera Scala din Milano cad victimă coronavirusului

Muzeul Louvre nu a fost deschis duminică, iar personalul muzeului s-a întâlnit pentru a discuta măsurile de prevenţie luate de muzeu, anunţă CNN. Aproximativ 10 milioane de oameni din întreaga lume vizitează Louvre în fiecare an.

Nu este clar când Mona Lisa a lui Leonardo DaVinci şi alte milioane de piese de artă vor putea fi văzute din nou.

Personalul muzeului va organiza luni o altă întâlnire cu comitetul excepţional de sănătate şi condiţii de muncă, se arată în declaraţia muzeului.

Numărul cazurilor de coronavirus din Franţa a crescut la 130, de la 100 de cazuri confirmate sâmbătă. Guvernul francez a interzis toate adunările publice de peste 5.000 de persoane în spaţii închise. Directiva nu s-a aplicat Muzeului Luvru.

În Italia numărul deceselor a crescut la 34, duminică seara, iaar numărul îmbolnăvirilor a crescut la 1.694, de la 1.128 în ziua precedentă.

Opera La Scala din Milano, alătuiri de cinematografe, teatre şi discoteci sunt închide pentru o săptămână, iar muzeele sunt deschide numai pentru un număr limitat de vizitatori.

Biserica San Luigi dei Francesi din Roma, aflată în apropierea Pieţei Navona, a anunţat că se închide după ce un preot s-a îmbolnăvit. Biserica este populară printre turişti din cauza picturilor lui Caravaggio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
muzeu,
opera,
coronavirus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici