O veveriţă a călătorit mii de kilometri pe ocean din India până în Aberdeen, Anglia

  • O veveriţă cu trei dungi, specie întâlnită des în India, primeşte îngrijiri după ce a călătorit mii de kilometri pe un vas până la Aberdeen, în Marea Britanie.
  • Ea a supravieţuit călătoriei de trei săptămâni pe ocean, potrivit Sky News.
1099 afișări
Imaginea articolului O veveriţă a călătorit mii de kilometri pe ocean din India până în Aberdeen, Anglia

Captură BBC Scotland

Organizaţia caritabilă North East Wildlife and Animal Rescue Centre (New Arc) a fost chemată în ajutor atunci când vasul offshore a ajuns la Aberdeen săptămâna aceasta.

Se pare că veveriţa, care a fost botezată Zippy, este sănătoasă, iar acum se vor face eforturi pentru a-i se găsi un nou cămin.

Keith Marley, de la organizaţia caritabilă, a declarat: „Bineînţeles că răspunsul a fost da (că putem avea grijă de ea - n.r.) şi, aproximativ o oră mai târziu, au sosit cu veveriţa în siguranţă într-un suport pentru animale de companie”.

„Trebuie să recunoaştem că nu avem foarte multe cunoştinţe despre veveriţele indiene, aşa că am folosit timpul dintre apel şi sosirea sa pentru a ne documenta rapid. India are peste 40 de specii diferite de veveriţe, de la veveriţe de pământ la veveriţe zburătoare uriaşe. (...) La sosire, noul nostru vizitator a fost transferat într-o cuşcă mai mare unde a putut fi evaluată starea sa. Era într-adevăr o veveriţă Palm sau veveriţă cu trei dungi, foarte în formă şi activă şi mai rapidă decât un glonţ de viteză, ceea ce i-a adus numele de Zippy”.

Veverinţa s-a acomodat rapid.

Marley a adăugat: „Deşi stresată iniţial şi după ce a supravieţuit călătoriei sale de trei săptămâni pe ocean într-o stare destul de bună, Zippy s-a liniştit acum şi mănâncă deja bine. Sarcina de a-i găsi un cămin specializat, permanent, a început acum. Căutăm o grădină zoologică care să îl primească, dar, într-o lume ideală, ne-ar plăcea să urmăm propriile noastre principii de salvare şi eliberare şi să îl readucem în mediul său natural”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici