Oraşul din România unde a fost înfiinţat transportul public şcolar gratuit

Elevii care locuiesc în patru cartiere ale Timişoarei şi învaţă în şcoli aflate în centrul oraşului sunt duşi gratuit la cursuri, începând de luni, după ce municipalitatea a inaugurat transportul public şcolar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2139 afișări
Imaginea articolului Oraşul din România unde a fost înfiinţat transportul public şcolar gratuit

Timişoara are transport public şcolar. Elevi de la patru licee din centrul oraşului sunt duşi la şcoală

Începând de luni, Timişoara are transport public special pentru elevi.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pentru început, elevii a patru licee din centrul Timişoarei beneficiază de transport şcolar gratuit înspre şi dinspre instituţiile de învăţământ.

“Ideea lansată acum trei ani, când am demarat procedurile de achiziţie de minibuze, de a asigura transport public special, dedicat, pentru elevi a ajuns la materializare astăzi (n.r. luni). Patru curse speciale, cu minibuse Mercedes, ultramoderne, confortabile şi sigure au transportat astăzi 73 de elevi din cartierele Calea Lipovei, Circumvalaţiunii, Calea Şagului şi Soarelui la liceele centrale Ion I.C. Brătianu, E. Ungureanu, C.D. Loga, Carmen Sylva şi, fiind pe traseu, Colegiul Bănăţean”, a afirmat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, elevii care vor circula cu minibuzele vor fi în siguranţă, în condiţiile în care în fiecare mijloc de transport este prezent câte un poliţist local. În viitor, transportul public şcolar urmează să fie extins şi în alte cartiere.

“Atât putem în momentul de faţă, să deservim patru cartiere şi cu patru minibuze. Dacă vom vedea că cererea e foarte mare, probabil că vom trece de la minibus la autobuz mare, poate punem două minibuse când vom avea şoferi suficienţi, pentru că sunt mai confortabile, mai noi şi ar fi mai potrivite pentru transportul şcolar. Acum trei ani am spus că le vom folosi pentru transportul şcolar, dar nu am avut posibilitatea să o facem din lipsă de şoferi”, a declarat Nicolae Robu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici