Peste 47 de tone de deşeuri din Germania au fost oprite la intrarea în ţară

  • Sâmbătă, la intrarea în ţară, au fost descoperite peste 47 de tone de deşeuri de către poliţiştii de frontieră.
  • Şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.
  • Garda Naţională de Mediu a dispus nepermiterea intrării în ţară.
2682 afișări
Imaginea articolului Peste 47 de tone de deşeuri din Germania au fost oprite la intrarea în ţară

Peste 47 de tone de deşeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole şi deşeuri metalice, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, au fost oprite la intrarea în ţară de poliţiştii de frontieră din Bihor.

Sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Borş I au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un TIR condus de un român, care transporta deşeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În urma verificărilor, s-a constatat că TIR-ul era încărcat cu 23.390 kilograme de deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român la volanul unui TIR care transporta 9.190 kilograme de deşeuri constând în anvelope uzate şi utilaje agricole de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România. Nici acest şofer nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Poliţiştii au mai depistat un şofer român care transporta 15.000 kilograme de deşeuri metalice de la o firmă din Olanda pentru o societate din România, fără să aibă documentaţia necesară.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră au cerut sprijinul reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care au dispus nepermiterea intrării în ţară a mărfurilor transportate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici