Pod nou şi modern în Dâmbovicioara, judeţul Argeş, după 137 de ani. Ciucă a mers să vadă stadiul

Podul din Dâmbovicioara, judeţul Argeş, a fost construit în anul 1886 şi la 137 de ani se dă în folosinţă un pod nou şi modern, a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

3424 afișări
Imaginea articolului Pod nou şi modern în Dâmbovicioara, judeţul Argeş, după 137 de ani. Ciucă a mers să vadă stadiul

Pod nou şi modern în Dâmbovicioara, judeţul Argeş, după 137 de ani. Ciucă a mers să vadă stadiul

Proiectul podului de la Dâmbovicioara se apropie de final, iar pentru că trebuia să fie la Câmpulung, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că a folosit această oportunitate de a fi în zonă pentru a vedea cum decurg lucrările la pod.

„Este un proiect finanţat pe Programul Operaţional Infrastructură Mare şi dacă nu mă înşel are o valoare de 46 de milioane, din care 34 sunt fonduri europene. Este un mesaj cât se poate de clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate şi din perspectiva mea, am vorbit de foarte multe ori de faptul că România a reuşit, de la integrarea în Uniunea Europeană, să absoarbă aproximativ 54 de miliarde iar în anul 2022 am reuşit să atingem nivelul maxim de 11 miliarde iar beneficiul în care putem să complementăm cele două surse de finanţare, fonduri europene şi bugetul de stat, duc la realizarea unor astfel de investiţii, investiţii care reuşesc să scurteze itinerariile, reuşesc să fluidizeze traficul, reuşesc să asigure o portanţă mai mare astfel încât să poată să fie trecute astfel de poduri, cu o încărcătură mai mare, nemaiexistând limitările de greutate care existau pe vechiul pod, un pod care, aşa cum am văzut acolo pe planşă, a fost construit în anul 1886 şi reuşim la 137 de ani să dăm în folosinţă un pod nou şi modern”, a spus Ciucă.

Potrivi acestuia, există premisele ca la finele lunii noiembrie să se circule liber pe acest pod.

„Este important pentru noi toţi să avem asigurată această infrastructură rutieră. Ne dorim foarte mult dezvoltarea economică a ţării, ori ştim că arterele pe care se asigură potenţialul unei dezvoltări economice sunt aceste lucrări de infrastructură, rutieră, feroviară, lucrări de artă, cum este cea de aici”, a mai spus Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
pod,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici