Presupusul hoţ al moaştelor Papei Ioan Paul al II-lea a fost prins

  • Fiola cu sângele Sfântului a fost furată pe 23 septembrie din Domul de la Spoleto.
  • Presupusul hoţ nu este la prima acţiune de acest gen.
  • Moaştele au fost vândute pe piaţa neagră a colecţionarilor.
1632 afișări
Imaginea articolului Presupusul hoţ al moaştelor Papei Ioan Paul al II-lea a fost prins

Presupusul hoţ al moaştelor Papei Ioan Paul al II-lea a fost prins

Un bărbat în vârstă de 59 de ani din oraşul Figline Valdarno, regiunea Toscana, a fost reţinut în ancheta privind dispariţia moaştelor Papei Ioan Paul al II-lea din Catedrala din Spoleto. Poliţiştii au analizat înregistrările video de pe străzile oraşului şi au reuşit să-l identifice. El le-a atras atenţia prin mişcările sigure care demonstrau o lungă experienţă în astfel de fapte.

Bărbatul era deja cunoscut forţelor de ordine, având antecedente în furtul de obiecte de artă. În urma percheziţiei la domiciliu poliţiştii nu au găsit moaştele. Ei presupun că au fost vândute pe piaţa neagră a colecţionarilor. Moaştele furate au fost donate de către arhiepiscopul din Cracovia, cardinalul Stanislaw Dziwisz, Catedralei din Spoleto. Ele trebuiau să fie transferate la 22 octombrie într-o nouă biserică din Spoleto care va primi numele Papei Ioan Paul al II-lea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici