Revoltă în penitenciare: Sindicatele îl acuză pe ministrul Apărării de abuz în serviciu

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe ministrul Apărării Naţionale (MApN), Angel Tîlvăr că a încercat să muşamalizeze demisiile militarilor, în contextul războiului de la graniţă. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat, vineri, Parchetul General.

1446 afișări
Imaginea articolului Revoltă în penitenciare: Sindicatele îl acuză pe ministrul Apărării de abuz în serviciu

Revoltă în penitenciare: Sindicatele îl acuză pe ministrul Apărării de abuz în serviciu

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe Angel Tîlvăr că a încercat să muşamalizeze demisiile militarilor din Ministerul Apărării Naţionale, în contextul războiului de la graniţă.

Astfel,, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat, vineri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva ministrul Apărării Naţionale (MApN), Angel Tîlvăr, pentru abuz în serviciu: „În mod nelegal şi abuziv, nu a dispus comunicarea către organizaţia sindicală a informaţiilor referitoare la „numărul demisiilor în perioada 2021-2022 pentru fiecare structură din minister şi unităţile militare subordonate, precum şi motivele invocate în demisii de către militari””.

FSANP arată că a solicitat acelaşi tip de informaţii şi altor instituţii/autorităţi de resort, care fac parte din sistemul de apărare, ordine publica şi siguranţă naţională, precum Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane (IGJJ),

„Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenta (IGSU), Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi, cu excepţia Ministerului Apărării Naţionale (MApN), organizaţia sindicală a primit de la toate celelalte instituţii informaţiile cerute. Informaţiile solicitate erau necesare ca argument în formularea unui punct de vedere care trebuia trimis către clasa politică, în contextul modificării legii pensiilor militare.Prin sentinţa nr. 1509/2023 din 22 martie 2023, Tribunalul Bucureşti a demonstrat că ministrul Angel Tîlvăr a comis un abuz şi a obligat Ministerul Apărării Naţionale (MApN) să comunice sindicatelor din penitenciare demisiile şi motivele invocate în demisii de către militari, în perioada 2021-2022. Instanţa de judecată a dovedit că ministrul Apărării Naţionale (MApN), Angel Tîlvăr, nu este capabil să apere nici măcar valorile democraţiei şi principiile statului de drept, ceea ce ridică grave semne de întrebare cu privire la capacitatea ministrului de a apăra România în cazul unui potenţial conflict militar”, mai arată FSANP.

În acest context, FSANP se întreabă dacă „abuzurile din MApN se opresc doar la lipsa de transparenţă sau îmbracă şi alte forme mai grave de mii de militari au ales să părăsească unităţile militare în plin război la graniţa ţării”.

„Organizaţia sindicală solicită prim-ministrului României să se implice direct în rezolvarea problemelor care au condus la plecarea prin demisie a mii de militari din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi din unităţile militare subordonate, dar şi din celelalte instituţii de forţă ale statului”, cer sindicaliştii din penitenciare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici