STS: Apelurile non-urgente la 112 au scăzut cu 18% în primele şase luni ale anului

  • În primele şase luni ale anului au fost înregistrate la numărul 112 aproape 4,9 milioane de apeluri, cu 14% mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.
  • Şi numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu 18%, a anunţat, miercuri, Serviciul de Telecomunicaţii Specaiel (STS).
112 afișări
Imaginea articolului STS: Apelurile non-urgente la 112 au scăzut cu 18% în primele şase luni ale anului

STS: Apelurile non-urgente la 112 au scăzut cu 18% în primele şase luni ale anului

Potrivit unui comunicat al STS, în perioada ianuarie - iunie 2020, din totalul de 4.896.707 apeluri, un număr de 2.669.464 apeluri au reprezentat urgenţe (54,52%), iar 2.227.243 au fost apeluri non-urgente (45.48%).

Numărul total al apelurilor este cu 14,33% mai mic decât cel de anul trecut, iar cel al apelurilor non-urgente cu 18,31% mai mic decât cel din perioada ianuarie-iunie 2019.

„Cu toate că în ultimele luni ţara noastră s-a confruntat cu pandemia de COVID-19, este remarcabil că, şi în acest context, numărul de apeluri non-urgente a scăzut, ceea ce demonstrează că cetăţenii au înţeles importanţa apelării responsabile a numărului unic de urgenţă”, se arată în comunicat.

Cei mai responsabili au fost cetăţenii din Bucureşti-Ilfov, unde aproape 65% dintre apeluri au fost urgenţe, iar printre judeţele unde s-au înregistrat încă multe apeluri non-urgente se numără Gorj (65,90%), Harghita (64,21%) şi Mureş (61,49%).

Cele mai multe apeluri la 112 au fost înregistrate în Bucureşti-Ilfov, zonă urmată de judeţele Iaşi şi Constanţa.

54,03% dintre apeluri au fost direcţionate către Ambulanţă, 23,29% către Poliţie, 17,70% către ISU-SMURD, iar 4,33% către jandarmerie.

„În contextul pandemiei de COVID-19, operatorii STS au preluat 70.338 de apeluri prin care cetăţenii semnalau simptome ale virusului, faptul că s-au întors din zone de focar, au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv sau că au cunoştinţă de încălcări ale restricţiilor stabilite de autorităţi”, se mai arată în comunicatul STS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sts,
apeluri,
urgenţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici