Un meteorit a iluminat cerul nopţii în China, dar locul în care a căzut rămâne un mister

Un meteorit a iluminat vineri cerul nopţii în provincia chineză Jilin dar locul în care a căzut nu a fost încă identificat de cercetători, arată cotidianul britanic Mirror.

1780 afișări
Imaginea articolului Un meteorit a iluminat cerul nopţii în China, dar locul în care a căzut rămâne un mister

Un meteorit a iluminat cerul nopţii în China, dar locul în care a căzut rămâne un mister

Mai multe înregistrări de supraveghere au surprins momentul în care cerul nopţii este iluminat brusc de o explozie. Lumina creşte şi descreşte în intensitate. Potrivit cercetătorilor ar fi fost vorba despre un meteorit care a intrat în atmosfera terestră şi a explodat înainte să se prăbuşească în provincia Songyuan, Jilin.

Imaginea exploziei care a transformat pentru câteva clipe în zi cerul nopţii

Explozia a fost înregistrată în jurul orei 12.16, în noaptea de 11 octombrie.

Explozia a fost remarcată de locuitori din mai multe oraşe, printre care Harbin, Changchun şi Shenyang.

Un grup de cercetători de la Muzeul din Jilin a demarat căutările pentru obiectul misterios, dar nu a fost identificat locul impactului.

Oraşul Jilin, fosta capitală a provinciei din nord-estul Chinei s-a confruntat cu mai multe căderi de meteoriţi de-a lungul timpului, în 1976 fiind descoperit un corp ceresc de 1,770 de kg, acesta fiind păstrat în prezent la Muzeul meteoriţilor din localitate şi constituind cel mai mare meteorit cercetat vreodată pe Pământ.

Taguri:
china,
meteorit,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici