Un POLIŢIST din Gura Humorului, înjunghiat în misiune. Vesta anticuţit i-a SALVAT viaţa

  • Poliţistul de 40 de ani din Gura Humorului a fost solicitat la un scandal familial
  • Un bărbat agresiv se baricadase în baie şi când poliţistul a deschis uşa a fost înjunghiat cu o lamă de cuţit
  • Poliţistul este în afara oricărui pericol şi purta vestă
4303 afișări
Imaginea articolului Un POLIŢIST din Gura Humorului, înjunghiat în misiune. Vesta anticuţit i-a SALVAT viaţa

Un poliţist din Gura Humorului, înjunghiat în timpul unei misiuni

Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, în localitatea suceveană Gura Humorului. Potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, un echipaj de poliţie a fost solicitat pentru că un bărbat de 48 de ani, cunoscut cu probleme psihice era agresiv. Acesta se închisese în baia locuinţei, iar părinţilor le-a fost frică să nu se sinucidă.

"Poliţiştii au fost conduşi de proprietarul locuinţei în interior, după somaţiile verbale,  un poliţist în vârstă de 40 de ani procedând la forţarea uşii de acces în baia locuinţei. În acel moment  bărbatul de 48 de ani l-a lovit pe politist cu un obiect ascuţit în zona subbraţului   stâng, provocându-i o plaga înjunghiată. Precizăm faptul ca poliţistul purta maieul antiinjunghiere astfel încât leziunea nu a vizat o zona vitală.", au precizat reprezentanţii IPJ Suceava.

Agresorul a fost dus la audieri şi este cercetat pentru ultraj, iar poliţistul la spital. Bogdan Banică, preşedinte executiv  al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor DECUS a reamintit de cazul poliţistului ucis în gara din Suceava, făcând referire la vestele pe care poliţiştii ar trebui să le poarte în misiune.

"Vesta antiînjunghiere pe care o purta colegul nostru a fost de un real folos, aceasta salvându-i viaţa.  Întrebarea noastră este cât timp trebuie să mai treacă până cand absolut toţi politiştii operativi să aibă în dotare o asemenea vestă? Şi nu distribuite în bătaie de joc, ci ajustate pe mărimea fiecăruia şi nu să fie predate de la o tură la alta fără respectarea minimelor norme de igienă... Sorin Vezeteu  ( n.r. poliţistul ucid în gara Burdujeni ) astăzi a salvat o viaţă. Datorită jertfei sale supreme astăzi unii poliţişti, puţini ce-i drept, sunt mai protejaţi.", a declarat Bogdan Bănică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici