VIDEO Concert inedit de Crăciun la Notre-Dame, în timpul reconstrucţiei catedralei afectate de incendiul din 2019

Pentru prima dată de la incendiul care aproape a distrus-o, catedrala Notre-Dame din Paris a găzduit un concert coral din Ajunul Crăciunului, o tradiţie anuală în Franţa, relatează Reuters.

1609 afișări
Imaginea articolului VIDEO Concert inedit de Crăciun la Notre-Dame, în timpul reconstrucţiei catedralei afectate de incendiul din 2019

VIDEO Primul concert de Crăciun la Notre-Dame, cu coriştii purtând căşti de constructori

Într-o concesie a faptului că edificiul este încă în curs de refacere, coriştii purtau căşti şi costume de protecţie, iar publicul nu a avut acces.

Concertul a fost înregistrat în catedrală la începutul acestei luni şi a fost transmis la televiziunea franceză joi, chiar înainte de miezul nopţii.

Corul a interpretat piese clasice de Mozart şi Schubert, dar şi un repertoriu mai accesibil, inclusiv „Jingle Bells”.

 

 

„A fost foarte emoţionant”, a spus violoncelistul Gautier Capucon, descriind experienţa înregistrării concertului. Alături de un organist, el a oferit acompaniamentul muzical pentru cor.

Catedrala, un punct de reper al arhitecturii gotice datând din secolul al XIII-lea şi o atracţie turistică majoră, a luat foc pe 15 aprilie 2019. Incendiul a distrus turla şi acoperişul.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să refacă catedrala în termen de cinci ani.

Până în prezent, majoritatea lucrărilor de pe amplasament s-au concentrat pe asigurarea siguranţei clădirii, inclusiv eliminarea plumbului toxic de pe acoperiş.

În luna aprilie a acestui an, şapte persoane au avut voie să participe la o ceremonie religioasă în catedrală pentru a marca Vinerea Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
concert,
notre dame,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici