3/10 români folosesc inteligenţa artificială. Alexandru Panait, programator: ,,AI te poate face mai productiv”

  • Deşi România este codaşă în UE în multe privinţe, precum şi la capitolul ,,digitalizare”, tot mai mulţi români folosesc inteligenţa artificială.
  • ,,Inteligenţa artificială îi poate ajuta pe tineri să devină mai productivi”, susţine un programator.
  • ,,AI este util pentru informaţii şi imagini, dar elimină factorul uman”, declară un gamer.
6462 afișări
Imaginea articolului 3/10 români folosesc inteligenţa artificială. Alexandru Panait, programator: ,,AI te poate face mai productiv”

3/10 (13%) din români care au acces la internet folosesc zilnic instrumente cu inteligenţă artificială precum ChatGPT, Midjourney sau Bing AI.

4/10 folosesc inteligenţa artificială săptămânal, dar sunt şi destui români (43%) care nu o folosesc deloc, potrivit unui sondaj făcut de The Center la comanda publicaţiei G4Media.

Mai multe detalii ne oferă Alexandru Panait, programator şi expert în securitate cibernetică, pentru ALEPH NEWS

,,Acum nu ştiu targetul pe care au fost făcute aceste studii, dar mă bucur tare mult că din ce în ce mai mulţi tineri înţeleg cât de importantă este inteligenţa artificială şi că îi poate ajuta să fie mai productivi”, susţine Alexandru Panait, programator şi expert în securitate cibernetică.

Mulţi dintre utilizatorii pasionaţi după tehnologia virtuală nu prea par să fie încântaţi de inteligenţa artificială, considerând-o utilă, dar şi nocivă pentru umanitate.

,,Consider că AI a avansat până într-un punct în care ai nevoie de informaţii, da, te ajută, decât să cauţi pe 50 de site-uri Îţi dă direct toată informaţia şi apoi poţi să verifici tu sursa. Dar sincer, nu am folosit până acum niciodată . Mi se pare că elimină un pic factorul uman, călătoria în sine, să cauţi şi să descoperi tu. Din păcate, AI este foarte folosit în grafică, în imagini, şi care sunt contrafăcute. Asta e partea negativă a lucrurilor”, declară Alex Ghimpea, student şi gamer pasionat de jocuri video.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici