Asimptomatici detectaţi cu ajutorul inteligenţei artificiale. Sistemul a avut o rată de succes de peste 98%

  • Cercetătorii de la MIT au reuşit să dezvolte un sistem precis pentru analizarea tusei
  • Din 1000 de înregistrări, sistemul a reuşit să detecteze 98.5% din persoanele pozitive
  • Un astfel de sistem ar putea fi integrat în sistemele de smart-home în viitor
1822 afișări
Imaginea articolului Asimptomatici detectaţi cu ajutorul inteligenţei artificiale. Sistemul a avut o rată de succes de peste 98%

Asimptomatici detectaţi cu ajutorul inteligenţei artificiale. Sistemul a avut o rată de succes de peste 98%

În prezent se aşteaptă ore întregi şi chiar zile pentru primirea rezultatului pentru testul de Covid. Acest lucru se poate schimba graţie cercetătorilor de la MIT (em-ai-ti)

Tot ce are nevoie algoritmul cercetătorilor este să te audă cum tuşeşti. Cum au reuşit? Au strâns o bază de date cu 5 mii de persoane care tuşesc. Jumătate erau pozitive cu coronavirus. Au folosit 4 mii de înregistrări pentru antrenarea sistemului de inteligenţă artificială. Restul au fost pentru a verifica dacă funcţionează. Iar rezultatul este fantastic! Persoanele asimptomatice, dar pozitive la testul de coronavirus, au fost recunoscute în proporţie de 100%!
 
Cercetătorii vor acum să-şi extindă baza de date cu ajutorul unor spitale. Astfel, acurateţea sistemului va fi garantată. Iar în viitor, boxele cu asistent virtual precum Google Nest sau Apple HomePod ar putea să fie antrenate să facă distincţia între o tuse sănătoasă şi una care indică o anumită boală precum coronavirus.
Cercetătorii de la MIT nu sunt singurii care studiază tusea pentru detectarea virusului Sars-Cov-2
 
MADISON COHEN-MCFARLANE - UNIVERSITATEA CARLETON: Ştiu câteva studii în care au fost implementate sisteme de monitorizare smart în casele persoanelor în vârstă cu mult succes. Dacă eu cred că vom ajunge la acel punct până la finalul crizei coronavirus? Nu sunt sigură. Nu ştiu dacă vom avea aceste sisteme implementate. Dar cred că este ceva care va deveni obişnuit în următorii ani.

 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici