Avioanele electrice vor fi pe cer mai curând decât crezi

  • Tehnologia avansează şi noi înaintăm odată cu ea
  • Companiile aeriene testează tot mai multe avioane electrice
  • Acestea ar putea ajunge pe piaţă mai devreme decât crezi
1376 afișări
Imaginea articolului Avioanele electrice vor fi pe cer mai curând decât crezi

Maşinile electrice devin tot mai populare, iar mulţi se întreabă dacă noua tehnologie se va aplica şi altor mijloace de transport.

Ei bine, Musk a spus că în următorii 3 ani cineva va lansa un avion electric cu bateriile de la Tesla. Deşi ar putea poduce aeronave electrice, bogătanul a spus că nu e interesat momentan de această categorie, chiar dacă în 2010 a produs copia electrică a navei lui Iron Man.

Au existat şi există aeronave electrice, însă sunt doar prototipuri. Primul model a fost testat în 1884 de inginerii francezi Charles Renard şi Arthur Constantin Krebs, realizând o cursă de 8km. În iunie 2011, un avion electric e-Genius a făcut o cursă de 484 de km. 

Marea problemă o reprezintă bateriile, care sunt grele şi ţin puţin. Dacă acest impediment se va rezolva, vom avea un mod de transport eco, care nu va mai susţine încălzirea globală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici