Avioanele şi maşinile vor fi mai sigure cu sistemul LiDAR. Maşina care va avea acest sistem, începând cu 2022

  • Luminar este o companie care creează sisteme LiDAR pentru vehicule autonome.
  • Acest sistem ajută maşina să scaneze rapid tot ce se întâmplă în jur.
  • Luminar a anunţat un parteneriat cu Airbus pentru elicoptere şi avioane.
526 afișări
Imaginea articolului Avioanele şi maşinile vor fi mai sigure cu sistemul LiDAR. Maşina care va avea acest sistem, începând cu 2022

Avioanele şi maşinile vor fi mai sigure cu sistemul LiDAR. Maşina care va avea acest sistem, începând cu 2022

De când Apple a lansat primul iPhone cu sistem LiDAR, tehnologia aceasta a devenit tot mai populară. Înainte să ajungă pe telefon era deja folosită pentru a transforma maşinile autonome în realitate.

Luminar este o companie care dezvoltă sisteme LiDAR pentru vehicule. Acestea pot scana rapid mediul înconjurător, astfel încât să-i dea indicaţii vehiculului cu privire la tot ce se întâmplă. Acest sistem vine acum şi pe avioane. Luminar a anunţat un parteneriat cu Airbus, iar camerele LiDAR vor ajunge pe elicoptere şi avioane. Scopul este unul clar: să le facă mult mai sigure.
 
Până să ajungă pe avioane, sistemul LiDAR va fi implementat de anul viitor şi pe maşinile Volvo. Iar Luminar are parteneriate cu Audi, Toyota sau Daimler. Beneficiile sistemului le spune fondatorul companiei, un tânăr de doar 26 de ani.
 
„La ce se rezumă totul şi ceea ce înseamnă mai exact viziunea noastră este să facem vehiculele autonome omniprezente şi sigure. Astfel (sistemul) trebuie să ia în calcul scenarii nebune care pot avea loc când conduci: de la momentul în care un copil aleargă pe drum după o minge sau este un cauciuc în drum la distanţă sau traficul este intens”, a spus Austin Russel, Fondator şi CEO Luminar.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici