Bill Gates avertizează că inteligenţa artificială poate ataca oamenii

Deşi Bill Gates recunoaşte beneficiile inteligenţei artificiale, el este îngrijorat de riscuri.

3317 afișări
Imaginea articolului Bill Gates avertizează că inteligenţa artificială poate ataca oamenii

Bill Gates, Facebook

Bill Gates, om de afaceri miliardar şi filantrop , şi-a exprimat îngrijorarea că inteligenţa artificială  ar putea eradica civilizaţia umană, scria el într-o postare recentă pe blogul său, GatesNotes.

În postarea sa pe blog, Gates a atras atenţia asupra unei interacţiuni pe care a avut-o cu inteligenţa artificială în septembrie.

El a scris că, spre uimirea lui, că inteligenţa artificială a primit cel mai mare scor posibil la un examen AP Bio.

Inteligenţa artificială a fost întrebată: „Ce îi spui unui tată cu un copil bolnav?”

Apoi a oferit un răspuns care, susţine Gates, a fost mai bun decât unul pe care l-ar fi putut oferi oricine din cameră. Miliardarul nu a inclus răspunsul în postarea de pe blog.

Această interacţiune, a spus Gates, a inspirat o reflecţie profundă asupra modului în care inteligenţa artificială va afecta industria şi Fundaţia Gates în următorii 10 ani. 

În calitate de filantrop, Gates a ales să se concentreze asupra modului în care tehnologia AI ar putea fi utilizată pentru a reduce inegalitatea.

„Inteligenţa artificială vă va îmbunătăţi munca, de exemplu, ajutându-vă la scrierea de e-mailuri şi la gestionarea căsuţei primite”, a promis el.

El a declarat că inteligenţa artificială va îmbunătăţi eficienţa lucrătorilor de zi cu zi şi a sugerat că este benefic un „ asistent personal digital”. Bill Gates a recunoscut însă că populaţiile vor trebui recalificate pe măsură ce inteligenţa artificială îşi asumă noi roluri şi că guvernele vor trebui să fie responsabile pentru tranziţie, potrivit The Jerusalem Post

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bill gates

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici