BNR a fost atacată. Banca Naţională atrage atenţia asupra unui atac de tip spoofing

Banca Naţională a României atrage atenţia asupra unui atac de tip spoofing (utilizarea frauduloasă a numărului de telefon) în care este folosit numele BNR de către persoane care pretindeau că vorbesc din partea băncii, în legătură cu presupuse împrumuturi online făcute pe numele celor apelaţi.

950 afișări
Imaginea articolului BNR a fost atacată. Banca Naţională atrage atenţia asupra unui atac de tip spoofing

BNR a fost atacată. Banca Naţională atrage atenţia asupra unui atac de tip spoofing

Apelanţii foloseau numerelor de contact telefonice de pe pagina website a BNR (021 313 04 10 sau 021 315 27 50) şi solicitau date personale, sub diverse pretexte (confirmarea unor cereri de împrumut, ştergerea împrumutului din sistem, date de card etc., în funcţie de răspunsurile date de cel contactat).

„Atragem atenţia că aceste apeluri nu au fost iniţiate din reţeaua telefonică a BNR şi reiterăm faptul că Banca Naţională a României, în calitatea sa de bancă centrală a ţării, îndeplineşte atribuţii reglementate expres de Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, şi nu este abilitată să ofere populaţiei produse sau servicii de creditare”, se arată în comunicatul remis de bancă.

BNR subliniază că este important să nu se dea curs solicitărilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariaţi sau reprezentanţi ai BNR şi care invocă pretinse împrumuturi solicitate/aprobate/acordate de BNR şi solicită date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani în diferite scopuri.

Totodată, Banca Naţională a sesizat poliţia în legătură cu utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon şi a numelui BNR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici