Ce poate cea mai mare dronă, Ravn X

  • Ravn X este o dronă prototip care va livra sateliţi din aer
  • Drona are 24 de metri lungime şi 5,4 metri înălţime
  • Aevum, producătorul dronei, spune că a semnat deja contracte de un miliard de dolari
3920 afișări
Imaginea articolului Ce poate cea mai mare dronă, Ravn X

Ravn X FOTO Captură video HBB Defense Military/Youtube

Aproape în fiecare săptămâni auzi de o lansare SpaceX care trimite sateliţi pe orbită. În curând, de acest lucru se va ocupa cea mai mare dronă din lume.

Următorul pas va fi să primească certificare pentru zbor cu drona de la Administraţia Federală de Aviaţie. Vehiculul va fi transportat apoi la aeroportul Cecil din Jacksonville, Florida pentru testare lansărilor pe orbită. Să treacă de cerinţele regulamentului pentru a zbura un vehicul fără om la bord care lansează rachete va fi dificil.
 
 
Ravn X  a fost construită de compania Aevum  şi va duce la economii mari pentru lansarea de sateliţi pe orbită. Ravn X este o dronă autonomă capabilă să lanseze rachete care conţin sateliţi de mici dimensiuni. Trebuie doar setată altitudinea la care să ajungă şi de restul se ocupă drona. 
 
Zborurile de test vor porni anul acesta. Aevum a semnat deja un contract cu Forţele Aeriene ale Statelor Unite. Astfel, va duce 360 de sateliţi pe orbită anul acesta.
 
                

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici