Cea mai mare instalaţie de baterii din Europa a fost inaugurată în Marea Britanie. Energie regenerabilă pentru 300.000 de locuinţe

  • Cea mai mare instalaţie de baterii din Europa a fost inaugurată în East Yorkshire, oferind energie de rezervă din surse de energie regenerabilă pentru până la 300.000 de locuinţe.
  • Sistemul de stocare a energiei cu baterii Pillswood din Cottingham a fost pus în funcţiune luni, cu o lună mai devreme decât era prevăzut, din cauza îngrijorărilor legate de lipsa de energie electrică pentru gospodăriile din Marea Britanie în această iarnă.
2239 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare instalaţie de baterii din Europa a fost inaugurată în Marea Britanie. Energie regenerabilă pentru 300.000 de locuinţe

Sursa foto: Twitter

Sistemul, operat de Harmony Energy, utilizează software-ul AI al Tesla pentru a configura furnizarea de energie în funcţie de cererile reţelei.
 
„Sistemele de stocare a energiei în baterii oferă capacitatea de a stabiliza şi echilibra fluxul de energie electrică din surse regenerabile şi de a se asigura că aceasta este utilizată mai eficient", a precizat Harmony Energy pe site-ul său.
 
„Ele reprezintă cheia unui sistem energetic flexibil care poate răspunde instantaneu la schimbările în ceea ce priveşte cererea şi oferta”.
 
Instalaţia are o capacitate de 196MWh, ceea ce îi permite să alimenteze până la 300.000 de locuinţe timp de două ore.
 
Luna trecută, autoritatea britanică de reglementare în domeniul energiei, Ofgem, a avertizat că există un "risc semnificativ" de penurie de gaze ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit Yahoo.
 
Aproximativ jumătate din energia electrică din Marea Britanie este generată de centrale electrice pe bază de gaz, ceea ce înseamnă că ţara riscă să intre într-o "urgenţă de aprovizionare cu gaz".
 
Împingerea deschiderii mai devreme ar putea contribui la satisfacerea cererii crescute de energie în lunile mai reci.
 
Finalizarea şi punerea sub tensiune a proiectului Pillswood, cel mai mare de acest tip din Europa după capacitatea energetică, reprezintă o etapă importantă pentru Harmony Energy Income Trust, fiind primul din cele şase proiecte similare pe care trustul intenţionează să le realizeze în anul următor", a declarat Peter Kavanagh, directorul Harmony Energy.
 
„Toate părţile interesate au recunoscut importanţa realizării punerii sub tensiune a acestui proiect înainte de iarnă şi dorim să mulţumim Tesla, G2 Energy şi Northern Powergrid pentru eforturile depuse în realizarea proiectului înainte de termen, în ciuda unui mediu geopolitic şi a unui lanţ de aprovizionare global foarte dificil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici