China anunţă că va trimite oameni pe Marte şi va construi o bază pe planeta roşie. Când va avea loc misiunea

China îşi propune să trimită prima sa misiune cu echipaj pe Marte în 2033,urmată de zboruri regulate, în baza unui plan pe termen lung de construire a unei baze permanent locuită şi extragerea de resurse, anunţă Reuters.

1207 afișări
Imaginea articolului China anunţă că va trimite oameni pe Marte şi va construi o bază pe planeta roşie. Când va avea loc misiunea

China anunţă că va trimite oameni pe Marte şi va construi o bază pe acesta. Când va avea loc misiunea

Planul ambiţios, care va intensifica competiţia cu Statele Unite pentru debarcarea oamenilor pe Marte, a fost dezvăluit după ce China a trimis un rover robotizat pe Marte la mijlocul lunii mai.

Lansările cu echipaj pe Marte sunt planificate pentru 2033, 2035, 2037, 2041 şi mai departe, a declarat şeful principalului producător de rachete din China, Wang Xiaojun, la o conferinţă de explorare spaţială în Rusia, prin link video.

Înainte de începerea misiunilor cu echipaj, China va trimite roboţi pe Marte pentru a studia posibile amplasamente pentru bază şi pentru a construi sisteme de extragere a resurselor, a raportat China Space News miercuri, citându-l pe Wang.

Pentru a locui pe Marte, echipajele ar trebui să poată utiliza resursele planetei, cum ar fi extragerea apei de sub suprafaţa planetei, generarea de oxigen şi producerea de electricitate.

De asemenea, China trebuie să dezvolte tehnologie pentru a aduce astronauţii înapoi pe Pământ.

O misiune dus-întors fără echipaj pentru a achiziţiona probe de sol de pe planetă este aşteptată până la sfârşitul anului 2030.

Agenţia spaţială americană NASA a dezvoltat tehnologie necesară pentru a duce un echipaj pe Marte şi înapoi în anii 2030.

China intenţionează, de asemenea, să înfiinţeze o bază la polul sudic al Lunii şi să trimită expediţii robotizate către asteroizi şi Jupiter în jurul anului 2030.

Săptămâna trecută, China a trimis trei astronauţi la o staţie spaţială neterminată, în prima misiune cu echipaj din 2016, extinzându-şi prezenţa în creştere în apropierea Pământului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici