Datele a 2,4 milioane de clienţi ai unui producător popular de dispozitive inteligente au fost lăsate expuse timp de mai multe săptămâni

Producătorul de dispozitive inteligente Wyze a confirmat că informaţiile personale ale 2,4 milioane de clienţi au fost lăsate expuse online timp de mai multe săptămâni, transmite publicaţia Engadget.

748 afișări
Imaginea articolului Datele a 2,4 milioane de clienţi ai unui producător popular de dispozitive inteligente au fost lăsate expuse timp de mai multe săptămâni

Datele a 2,4 milioane de clienţi ai unui producător de dispozitive inteligente au fost expuse timp de mai multe săptămâni pe internet

Printre informaţii, care puteau fi accesate de hackeri, se găseau adrese de e-mail, date despre sănătatea clienţilor (înălţimea şi greutatea), dar şi numele date de utilizatori camerelor conectate la internet.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de compania Twelve Security. Problema a fost confirmată de un cofondator al companiei, Dongsheng Song, pe 27 decembrie. Potrivit lui, datele au fost lăsate expuse în perioada 4 - 26 decembrie 2019.

Potrivit lui Song, vulnerabilitatea a fost cauzată de o eroare umană, atunci când informaţiile au fost mutate într-o nouă bază de date. Potrivit lui, date mai sensibile - precum parolele, adresele de locuinţe şi informaţiile financiare - nu au fost expuse.

Wyze produce dispozitive inteligente conectate la internet, printre care becuri, camere video, sonerii sau lacăte. Compania s-a bucurat de mare succes datorită preţurilor accesibile pe care le au produsele sale, comparativ cu cele oferite de competitori precum Nest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
wyze,
date,
securitate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici