Din scaunul de gamer, în uniforma militară

  • Armata americană monitorizează gameri începând de la 13 ani.
  • Echipe de recrutori încearcă să-i convingă să se înroleze.
  • Armata, marina şi forţele aeriene au echipe de eSports cu canale pe Twitch.
1024 afișări

Ţii minte "Jocul lui Ender", în care o trupă de copii lichidează o rasă întreagă?

Se pare că le-a dat idei americanilor. Armata, marina şi forţele aeriene americane caută recruţi printre gameri. Au canale proprii pe Twitch şi duc tratative cu ei încă de la vârsta de 13 ani, sa-i convingă ca la majorat să îmbrace uniforma militară.

Au chiar echipe de eSports care încearcă să înveţe de la cei mai talentaţi gameri. Şi deja nu mai e un secret,  generalul Frank Muth, recunoaşte deschis că au schimbat strategia de recrutare. Şi deşi tactica militarilor e cel puţin discutabilă, gamerii sunt atraşi de uniformă, inclusiv Alex, un pasionat de shootere.

Frank Muth, general american: ”Anul trecut, când nu am mai avut misiuni, i-am întrebat pe recrutori ce putem face diferit şi mi-au spus domnule, în primul rând, trebuie să renunţăm la telefoane, nu mai răspunde nimeni. Cu toate shooter-ele de azi, cred că e o bună oportunitate pentru copii, toţi spun că e grozav, că e ca în armată.”

Alex, gamer: ”Ca şi gamer cred că ar fi o onoare extraordinară să pun o uniformă militară pe mine, personal cred că e un mare achievement, ultimul nivel pe care îl poţi atinge, mai ales dacă joci, ca mine, shootere, deci, superb ar fi.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici