După Lună, indienii ţintesc spre Soare. Aditya-L1 va fi lansat astăzi şi va pleca într-un drum de patru luni spre soare

În urma succesului înregistrat de India la aselenizarea pe Lună cu Chandrayaan-3, agenţia spaţială indiană urma să lanseze sâmbătă o rachetă pentru a studia Soarele.

4490 afișări
Imaginea articolului După Lună, indienii ţintesc spre Soare. Aditya-L1 va fi lansat astăzi şi va pleca într-un drum de patru luni spre soare

După Lună, indienii ţintesc spre Soare. Aditya-L1 va fi lansat astăzi şi va pleca într-un drum de patru luni spre soare

Prima sondă solară a Indiei are ca scop studierea vânturilor solare, care pot provoca perturbări pe Pământ, observate în mod obişnuit sub forma aurorelor.

Numită după cuvântul hindi pentru soare, Aditya-L1 va fi lansată la ora 08:50 ( ora României).

Nava spaţială Aditya-L1 este proiectată să călătorească aproximativ 1,5 milioane de km în decurs de patru luni până la un fel de parcare în spaţiu, unde obiectele tind să rămână pe loc datorită echilibrului forţelor gravitaţionale, reducând astfel consumul de combustibil pentru nava spaţială.

Aceste poziţii se numesc puncte Lagrange, după numele matematicianului italo-francez Joseph-Louis Lagrange.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici