Elon Musk anunţă că aplicaţia X, fostă Twitter, nu va mai fi gratuită. Utilizatorii vor plăti o sumă lunară pentru a folosi platforma

Elon Musk a indicat că aplicaţia X, fostă Twitter, se pregăteşte să taxeze toţi utilizatorii pentru accesarea platformei.

437 afișări
Imaginea articolului Elon Musk anunţă că aplicaţia X, fostă Twitter, nu va mai fi gratuită. Utilizatorii vor plăti o sumă lunară pentru a folosi platforma

Elon Musk anunţă că aplicaţia X, fostă Twitter, nu va mai fi gratuită. Utilizatorii vor plăti o sumă lunară pentru a folosi platforma

Proprietarul platformei X a declarat că un sistem de plată în jurul afacerii ar îndepărta roboţii, sau conturile automate, care reprezintă o problemă pentru platformă.
 
În cadrul unei întâlniri cu Benjamin Netanyahu, premierul israelian, CEO-ul Tesla a sugerat că X va taxa baza de utilizatori. În prezent, Twitter taxează utilizatorii doar pentru serviciul său de abonament X Premium, care oferă avantaje precum o bifă de cont verificat şi care costă 11 dolari pe lună în SUA pentru iPhone şi 11 lire sterline în Marea Britanie.
 
"Ne îndreptăm spre o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului", a spus Musk.
 
Musk a declarat că majorarea costului unui cont la "câţiva dolari sau ceva de genul acesta" ar putea descuraja operatorii de software. El a adăugat: "În plus, de fiecare dată când un creator de roboţi ar vrea să facă un alt robot, ar avea nevoie de o altă metodă de plată nouă".
 
Musk a mai spus că X are 550 de milioane de utilizatori lunari care generează până la 200 de milioane de postări pe zi. Anterior, platforma şi-a măsurat baza de utilizatori printr-o metodă diferită, utilizatorii activi zilnici monetizabili, care era de 238 de milioane înainte ca Musk să cumpere afacerea în octombrie 2022.
 
Musk a evocat perspectiva unui paywall, în condiţiile în care platforma se luptă cu un declin al publicităţii, principala sa sursă de venit. Musk a declarat că un boicot al agenţilor de publicitate, stimulat de îngrijorările legate de conducerea sa la conducerea platformei şi de gestionarea conţinutului inadecvat sau care incită la ură, a determinat scăderea veniturilor din publicitate cu 60%.
 
Conversaţia dintre Musk şi Netanyahu a fost prezentată ca o discuţie despre tehnologie şi inteligenţă artificială, dar a trecut rapid la libertatea de exprimare şi antisemitism, pe fondul acuzaţiilor potrivit cărora X nu depune un efort suficient pentru a combate discursul rasist de pe platformă, informează The Guardian.
 
Netanyahu a declarat că speră că Musk va găsi modalităţi, în limitele primului amendament, de a limita antisemitismul şi alte forme de ură pe X.
 
"Vă încurajez şi vă îndemn să găsiţi echilibrul", a spus Netanyahu. "Este o chestiune dificilă".
 
Musk şi-a folosit contul său de pe X pentru a spune că este "pro libertăţii de exprimare, dar împotriva antisemitismului de orice fel".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici