Facebook vrea să angajeze 10000 de programatori din Uniunea Europeană. Ce plănuieşte să realizeze gigantul tech

  • Facebook vrea să angajeze 10000 de programatori din Uniunea Europeană pentru a ajuta la dezvoltarea metaverse
  • Proiectul are o durată de cinci ani
  • Metaverse este conceptul care defineşte o nouă tipologie de internet bazată pe realitate augumentată, în care utilizatorii acţionează interactiv
1018 afișări
Imaginea articolului Facebook vrea să angajeze 10000 de programatori din Uniunea Europeană. Ce plănuieşte să realizeze gigantul tech

Sursa foto: Mediafaxfoto

Facebook vrea să angajeze 10.000 de programatori din Uniunea Europeană pentru a ajuta la dezvoltarea conceptului metaverse. Cuvântul „Metaverse” este alcătuit din prefixul „meta” care înseamnă „dincolo” şi tulpina „vers” care vine de la „univers”, ceea ce analog, s-ar traduce prin „dincolo de univers”. Termenul este de obicei folosit pentru a descrie conceptul unei viitoare transformări a internetului, unde utilizatorii vor interacţiona virtual într-un univers care le va reda partajat experienţele.

Acesta reprezintă primul pas pe care CEO-ul Mark Zuckerberg îl face în acest sens. Din luna septembrie, compania a alocat 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea proiectului său de realitate augumentată, Facebook Reality Labs, care se va întinde pe următorii cinci ani.

"Această investiţie în noi locuri de muncă reprezintă un vot de încredere în puterea industriei europene şi în potenţialul talentelor programatorilor proveniţi din uniune. Europa este extrem de importantă pentru Facebook”, au declarat printr-un comunicat oficalii companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici