Facebook vrea sa creeze un „metavers”, o realitate virtuală în care vom interacţiona sub formă de avataruri. Zuckerberg: „Investim miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari”

Reţeaua socială Facebook lucrează la crearea unui spaţiu cibernetic paralel cu realitatea fizică în care oamenii pot interacţiona sub formă de avataruri, scrie publicaţia franceză La Tribune.

6462 afișări
Imaginea articolului Facebook vrea sa creeze un „metavers”, o realitate virtuală în care vom interacţiona sub formă de avataruri. Zuckerberg: „Investim miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari”

Facebook vrea sa creeze un „metavers”, o realitate virtuală în care vom interacţiona sub formă de avataruri. Zuckerberg: „Investim miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari”

„Această aplicaţie e Sfântul Graal al interacţiunilor sociale şi succesor al internetului mobil, care va tranforma Facebook într-o companie de metavers”, spune Mark Zuckerberg, 
 
Şeful gigantului californian a anunţat deja crearea unei echipe speciale dedicată „metaversului”, adică un „meta-univers” în care realul şi virtualul se îmbină până când se vor confunda. Conceptul, deja prezent în jocurile video, desemnează un spaţiu cibernetic paralel cu realitatea fizică în care o comunitate de oameni poate interacţiona sub formă de avataruri.
 
„Investim miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari în aceste tehnologii, pentru a construi un viitor extraordinar în 5-10 ani. Pentru a ne realiza viziunea asupra metaversului, trebuie să construim ţesătura care conectează diferitele spaţii digitale, pentru a depăşi limitările fizice şi a ne putea mişca între ele cu aceeaşi uşurinţă ca între camerele casei. 
 
Calitatea de bază a metaversului va fi „prezenţa”, adică sentimentul de a fi cu adevărat acolo cu oamenii. Treptat, ecranele, hologramele, căştile VR şi ochelarii de realitate augmentată ar trebui să permită „mişcări” fluide ale universurilor virtuale în locuri fizice, cum ar fi „teleportările”. În viitor, în loc să vorbim la telefon, putem sta cu o hologramă pe canapea şi vom simţi că suntem în acelasi loc, chiar dacă suntem în diferite ţări sau la sute de kilometri unul de celălalt”, mai declară Mark Zuckerberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici