Gigantul american Microsoft anunţă lansarea Windows 11: „Noul sistem de operare este potrivit pentru munca hibrid" / Toate detaliile

3167 afișări
Imaginea articolului Gigantul american Microsoft anunţă lansarea Windows 11: „Noul sistem de operare este potrivit pentru munca hibrid" / Toate detaliile

Gigantul american Microsoft anunţă lansarea Windows 11: „Noul sistem de operare este potrivit pentru munca hibrid, fiind uşor de implementat şi gestionat de către departamentele IT”

Microsoft, cel mai mare producător software din lume, anunţă lansarea Windows 11 la începutul lunii octombrie, astfel că, computerele ce folosesc în prezent Windows 10 vor putea face uprade gratuit la noua versiune, potrivit reprezentanţilor gigantului american.

„Computerele au devenit, pentru fiecare dintre noi, mai importante decât oricând, iar Windows 11 este menit să faciliteze creşterea nivelului de productivitate şi să stimuleze creativitatea. Începând cu data de 5 octombrie computerele eligibile care utilizează Windows 10 vor putea face upgrade gratuit la Windows 11, iar dispozitivele care au deja Windows 11 pre-instalat vor fi puse în vânzare”, au transmis reprezentanţii Microsoft.

Potrivit Statcounter Global Stats, pe piaţa din România, aproximativ 78,7% dintre utilizatori folosesc Windows 10, circa 14,9% dintre aceştia utilizează Windows 7, iar puţin peste 3,5% dintre utilizatori au instalat pe computer Windows 8.1. Următoarele versiuni folosite sunt Windows 8 (1,5%), Windows XP (1,1%) şi Windows Vista (0,13%).

„Windows 11 este sistemul de operare potrivit pentru munca în mod hibrid, oferind noi experienţe personalizate în funcţie de utilizator, cu un design sigur şi uşor de implementat şi gestionat de către departamentele IT. Companiile au posibilitatea de a testa Windows 11, în variantă de preview, în Azure Virtual Desktop sau pot aştepta până când acesta va deveni disponibil la nivel general în noua versiune a Windows 365”, au mai spus reprezentanţii Microsoft.

Aceştia au adăugat că Windows 11 va avea un nou design care îşi propune să faciliteze căutarea şi descoperirea aplicaţiilor, jocurilor, emisiunilor şi filmelor preferate într-o singură locaţie, prin folosirea tehnologiei.  

„Windows 11 aduce o gamă de sunete nouă şi un design nou, modern, minimalist şi atractiv. Butonul de Start utilizează cloud-ul şi Microsoft 365 pentru a facilita accesarea fişierelor recente, indiferent de dispozitivul de pe care au fost vizualizate. De asemenea, widget-urile, reprezentă un nou feed personalizat alimentat de inteligenţa artificială, oferă o modalitate mai rapidă de acces la informaţiile de interes, iar prin intermediul funcţiilor globale de performanţă, viteză şi productivitate de la nivelul Microsoft Edge, utilizatorii pot realiza mai multe acţiuni pe web.”

De asemenea, dezvoltatorii şi furnizorii de software independenţi care folosesc Windows 11 pot muta aplicaţiile create în Microsoft Store, compania având ca obiectiv să spijine dezvoltarea de aplicaţii native şi web.

În continuare, Microsoft are în plan integrarea aplicaţiilor de Android în noul Windows şi în Microsoft Store, prin intermediul colaborării cu Amazon şi Intel, iar cei înscrişi în programul de testare Windows Insider vor avea la dispoziţie o variantă de preview în următoarele luni. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici