Google aduce companiilor din România afaceri anuale de miliarde de lei. Timpul petrecut anual de români folosind Google Search şi Google Maps

Utilizarea serviciilor şi produselor Google generează pentru companiile din România, afaceri anuale de 4,3 miliarde lei. Această cifră se bazează în cea mai mare parte pe beneficiile generate de utilizarea Google Search şi Google Ads, potrivit unui raport First Data.

435 afișări
Imaginea articolului Google aduce companiilor din România afaceri anuale de miliarde de lei. Timpul petrecut anual de români folosind Google Search şi Google Maps

Raport: Google aduce companiilor din România afaceri anuale de 4,3 miliarde lei

Potrivit studiului, românii economisesc cel puţin 23 de ore anual folosind Google Search şi 3 ore pe an prin Google Maps.

Pentru fiecare utilizator de internet din România, valoarea medie aferentă utilizării produselor Google Search, Maps şi YouTube este estimată la 130 de lei pe lună.

Potrivit raportului Public First, 93% dintre utilizatorii de Google Search caută pe Google informaţii despre un anumit subiect cel puţin odată pe lună. 59% dintre utilizatorii de Google Search de peste 65 de ani spun că îl folosesc în mod regulat pentru a învăţa lucruri noi.

Beneficiile obţinute de firmele din România din economia de timp şi creşterea productivităţii, generate de utilizarea Google Search and G Suite, se ridică la cel puţin 14 miliarde anual. În ceea ce priveşte cariera, 74% dintre utilizatorii de Search din România cu vârsta între 18-24 ani spun că folosesc Google pentru a găsi un loc de muncă, iar 63% îl folosesc pentru a găsi sfaturi cu privire la CV-ul lor.

“În ultimii ani, Google a oferit utilizatorilor săi produse utile în viaţa de zi cu zi - de la motorul de căutare, hărţi şi traducere la instrumente pentru companii, precum Global Market Finder lansat recent, dar şi cursuri de competenţe digitale, sub umbrela Atelierului Digital. Raportul lansat astăzi dă o masura a impactului nostru în activităţile cotidiene şi în economie, şi totodată ne ajută să lansăm mai multe iniţiative şi proiecte viitoare în România”, a declarat Elisabeta Moraru, country manager al Google România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
google,
companii,
raport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici