Google se confruntă cu probleme de Wi-Fi în noul său birou "inteligent"

Noul birou "Bay View" al Google din Mountain View, California, are probleme cu Wi-Fi-ul de luni de zile. Semnalul este extrem de slab.

188 afișări
Imaginea articolului Google se confruntă cu probleme de Wi-Fi în noul său birou "inteligent"

Google se confruntă cu probleme de Wi-Fi în noul său birou "inteligent"

Google a lăudat nenumăratele inovaţii din prima clădire proiectată şi construită în întregime de gigantul web, mutând chiar şi angajaţi pentru a se concentra pe cel mai important proiect al său: inteligenţa artificială generativă.

Însă, unii spun că şi-ar fi dorit ca aceste inovaţii să fi inclus şi un Wi-Fi decent, scrie Reuters.

Clădirea "Bay View", situată la sediul central al unităţii Alphabet, Mountain View, California, este afectată de luni de zile de un Wi-Fi nefuncţional sau, în cel mai bun caz, slab, potrivit a şase persoane familiare cu acest subiect.

Angajaţii trebuie să se conecteze la cablurile ethernet de la birourile lor pentru a obţine un serviciu de internet constant. Unii se mulţumesc să folosească telefoanele ca hotspoturi.

O purtătoare de cuvânt a Google a recunoscut: "am avut probleme de conectivitate Wi-Fi în Bay View". Ea a precizat că Google "a făcut mai multe îmbunătăţiri pentru a rezolva problema", iar compania spera să aibă o soluţie în următoarele săptămâni.

Potrivit unui inginer de inteligenţă artificială alocat clădirii, care găzduieşte, de asemenea, membri ai echipei de publicitate, Wi-Fi-ul nefuncţional nu a fost de niciun ajutor pentru ca Google să impună un ordin de revenire la birou trei zile pe săptămână.

Google nu a dezvăluit public motivele pentru problemele Wi-Fi, dar angajaţii spun că acoperişul clădirii de 600.000 de metri pătraţi înghite banda largă ca în Triunghiul Bermudelor.

Sub acel acoperiş oceanic, angajaţii Google se întrec în a lansa cele mai recente versiuni ale software-ului avansat de inteligenţă artificială cunoscut sub numele de Gemini, o cheie pentru viitorul Google.

Întrebat de Reuters dacă campusul dispune de un Wi-Fi puternic, Gemini a părut prudent şi optimist. "Este foarte probabil ca campusul Bay View să aibă Wi-Fi", a răspuns softul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici