Încărcător nou pentru Apple. Compania se pliază pe normele UE şi trece la USB-C

Cel mai recent iPhone de la Apple va fi aproape sigur prevăzut cu un port de încărcare USB-C atunci când va fi prezentat pe 12 septembrie.

800 afișări
Imaginea articolului Încărcător nou pentru Apple. Compania se pliază pe normele UE şi trece la USB-C

Sursa foto: Twitter

În prezent, telefoanele firmei folosesc adaptorul Lightning, spre deosebire de rivalii săi, inclusiv Samsung.
 
O lege a Uniunii Europene impune producătorilor de telefoane să adopte o conexiune de încărcare comună până în decembrie 2024 pentru a economisi bani pentru consumatori şi a reduce risipa.
 
Majoritatea noilor produse Apple, cum ar fi cele mai recente iPad-uri, folosesc deja USB-C, dar firma a susţinut că nu este în conformitate cu regula UE.
 
Când a fost introdusă reglementarea în septembrie 2021, un reprezentant Apple a declarat pentru BBC: "O reglementare strictă care impune un singur tip de conector înăbuşă inovaţia în loc să o încurajeze, ceea ce, la rândul său, va dăuna consumatorilor din Europa şi din întreaga lume".
 
Adaptoarele Lightning la USB-C sunt deja disponibile la alte mărci de electronice, inclusiv la Amazon, iar toate iPhone-urile, începând cu iPhone 8, care a fost lansat în 2017, au acceptat încărcarea wireless.
 
Întrucât actualul iPhone 14 pare să fie acum ultimul dispozitiv Apple care îl va utiliza exclusiv, acest lucru ar putea marca începutul sfârşitului cablului Lightning - care se vinde în magazinul Apple la preţul de 19 lire sterline.
 
Nu este clar dacă aceasta va fi o schimbare globală a produsului, deşi este mai puţin probabil ca gigantul tehnologic să facă o versiune diferită a telefonului doar pentru piaţa europeană.
 
Modificările sunt anticipate în noile dispozitive iPhone 15 şi iPhone 15 Pro, care urmează să fie prezentate săptămâna viitoare, în cadrul evenimentului anual de toamnă al firmei.
 
Potrivit unui raport realizat de Bloomberg news, printre beneficiile schimbării pentru utilizatori se numără faptul că clienţii vor putea folosi un singur încărcător pentru iPad, Mac şi iPhone, precum şi viteze de descărcare mai mari.
 
Regula UE privind încărcătorul comun acoperă o serie de "electronice portabile de dimensiuni mici şi mijlocii", potrivit UE, printre care:
 
  • telefoane mobile
  • tablete
  • e-readers
  • mouse-uri şi tastaturi
  • dispozitive GPS 
  • căşti
  • aparate foto digitale
  • console portabile de jocuri video
  • boxe portabile
 
Oricare dintre aceste dispozitive încărcate cu ajutorul unui cablu va trebui să aibă un port USB Type-C, indiferent cine le fabrică.
 
Laptopurile vor trebui, de asemenea, să respecte regulile, dar producătorii au la dispoziţie mai mult timp pentru a face modificările.
 
Potrivit UE, aceasta va permite consumatorilor să economisească "până la 250 de milioane de euro pe an din achiziţiile inutile de încărcătoare" şi va reduce 11 000 de tone de deşeuri pe an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici